K receptu
Keď sa vám nechce dlho stáť pri sporáku, môžete použiť rýchly recept na chutney. Toto horúce predjedlo sa pripravuje ľahko a prirodzene, no zanecháva jasnú dochuť a jemnú arómu po dlhú dobu.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPraženieDusenie, chradnutieIndická kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 stredné baklažány 2 malé zrelé paradajky 2 nie príliš pálivé zelené čili 30 g kešu šťavy 1 limetka 1 lyžička. rasca a horčičné semienka soľ rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájame na stredné kocky a opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové baklažány položte na papierové utierky.
Krok 2
Paradajky a čili nakrájame nahrubo.
Krok 3
V hrnci s hrubým dnom zohrejte asi 2 polievkové lyžice. l. olej, pridáme rascu a horčičné semienka, opekáme 1 minútu. Pridajte kešu a premiešajte. Smažte, miešajte, 1 minútu.
Krok 4
Pridajte čili, limetkovú šťavu a paradajky, znížte teplotu na minimum, prikryte a duste 20 minút.
Krok 5
Pridáme baklažán a dusíme ďalších 5 minút. Pridajte trochu soli. Podávame s lokšami.