Čučoriedkový džem od šéfkuchára Alexeyho Aizena
K receptu
Tento „džem“ obsahuje minimálne množstvo cukru a zachováva si všetku chuť, vôňu a väčšinu vitamínov v čučoriedkach. Vzhľadom na to, že tekutina prakticky nevarí a neustále sa ochladzuje (pri pridávaní novej časti bobúľ), čučoriedky zostávajú nedotknuté – a džem vyzerá skvele.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minBlenderVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2–2,5 kg veľmi čerstvých čučoriedok 200 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pretrieďte čučoriedky, aby ste sa uistili, že v nich nie sú žiadne pokazené bobule, listy alebo iné nečistoty.
Krok 2
Do veľkého hrnca s hrubým dnom dáme 300 g čučoriedok, zmiešame s cukrom a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Umiestnite na mierny oheň.
Krok 3
Hneď ako začne stúpať pena (teda úplný začiatok varu), vložte do panvice veľkú hrsť bobúľ, počkajte, kým pena opäť nezačne stúpať, a opäť pridajte čerstvé čučoriedky.
Krok 4
Pridajte všetky čučoriedky týmto spôsobom bez toho, aby ste nechali zmes kedykoľvek úplne prejsť varom.
Krok 5
Umiestnite džem do sterilizovaných pohárov, prikryte viečkami a pasterizujte 15 minút. Zatvorte viečka, džem otočte a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.