Čučoriedkový džem od šéfkuchára Alexeyho Aizena

Čučoriedkový džem od šéfkuchára Alexeyho Aizena

Čučoriedkový džem od šéfkuchára Alexeyho Aizena K receptu

Tento „džem“ obsahuje minimálne množstvo cukru a zachováva si všetku chuť, vôňu a väčšinu vitamínov v čučoriedkach. Vzhľadom na to, že tekutina prakticky nevarí a neustále sa ochladzuje (pri pridávaní novej časti bobúľ), čučoriedky zostávajú nedotknuté – a džem vyzerá skvele.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minBlenderVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2–2,5 kg veľmi čerstvých čučoriedok 200 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pretrieďte čučoriedky, aby ste sa uistili, že v nich nie sú žiadne pokazené bobule, listy alebo iné nečistoty.

Krok 2

Do veľkého hrnca s hrubým dnom dáme 300 g čučoriedok, zmiešame s cukrom a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Umiestnite na mierny oheň.

Krok 3

Hneď ako začne stúpať pena (teda úplný začiatok varu), vložte do panvice veľkú hrsť bobúľ, počkajte, kým pena opäť nezačne stúpať, a opäť pridajte čerstvé čučoriedky.

Krok 4

Pridajte všetky čučoriedky týmto spôsobom bez toho, aby ste nechali zmes kedykoľvek úplne prejsť varom.

Krok 5

Umiestnite džem do sterilizovaných pohárov, prikryte viečkami a pasterizujte 15 minút. Zatvorte viečka, džem otočte a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik