K receptu
Staroveké jedlo ruskej kuchyne – repná botvinya – sa zvyčajne podávalo s rybou alebo račím chvostom. Na rýchlu polievku odporúčame použiť rovnako rýchlu chobotnicu.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 39 minútŽiadna tepelná úpravaChladenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 liter bieleho kvasu 2 stredne mladé cvikly s vrcholmi 4 stredne chrumkavé uhorky 1 červená sladká cibuľa 300 g filé z chobotnice 3 vajcia natvrdo 3 polievkové lyžice. l. červený vínny ocot cukor, soľ, čierne korenie kyslá smotana a smotanový chren na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odrežeme vršky repy a uložíme. Cviklu umyjeme a zabalíme do alobalu, pečieme pri 200 °C 40–50 minút. Opláchnite studenou vodou, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky.
Krok 2
Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pierka. Nalejte vínny ocot, dochuťte 1 lyžičkou. soľ a 1 lyžička. cukor, korenie a nechajte lúhovať 30 minút.
Krok 3
Zmiešajte repu a cibuľu s kvasovou marinádou, pridajte soľ a vložte do chladničky na 20 minút.
Krok 4
Uhorky nakrájame na rovnaké pásiky ako cviklu, trochu osolíme. Vajcia ošúpeme a prekrojíme na polovice. Vrchy vložte na 40–50 sekúnd do vriacej vody, potom osušte a nasekajte najemno.
Krok 5
Z filé chobotnice odstráňte tenký film, filé nakrájajte na tenké prúžky, osoľte, zalejte vriacou vodou, nechajte 5 minút odstáť, chobotnicu sceďte v cedníku.
Krok 6
Umiestnite chobotnice, uhorky a vrcholy na taniere. Nalejte kvas s repou a cibuľou, položte polovicu vajíčka na vrch. Podávame s kyslou smotanou a krémovým chrenom.