Cvikla s chobotnicou

K receptu

Staroveké jedlo ruskej kuchyne – repná botvinya – sa zvyčajne podávalo s rybou alebo račím chvostom. Na rýchlu polievku odporúčame použiť rovnako rýchlu chobotnicu.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 39 minútŽiadna tepelná úpravaChladenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 liter bieleho kvasu 2 stredne mladé cvikly s vrcholmi 4 stredne chrumkavé uhorky 1 červená sladká cibuľa 300 g filé z chobotnice 3 vajcia natvrdo 3 polievkové lyžice. l. červený vínny ocot cukor, soľ, čierne korenie kyslá smotana a smotanový chren na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odrežeme vršky repy a uložíme. Cviklu umyjeme a zabalíme do alobalu, pečieme pri 200 °C 40–50 minút. Opláchnite studenou vodou, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky.

Krok 2

Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pierka. Nalejte vínny ocot, dochuťte 1 lyžičkou. soľ a 1 lyžička. cukor, korenie a nechajte lúhovať 30 minút.

Krok 3

Zmiešajte repu a cibuľu s kvasovou marinádou, pridajte soľ a vložte do chladničky na 20 minút.

Krok 4

Uhorky nakrájame na rovnaké pásiky ako cviklu, trochu osolíme. Vajcia ošúpeme a prekrojíme na polovice. Vrchy vložte na 40–50 sekúnd do vriacej vody, potom osušte a nasekajte najemno.

Krok 5

Z filé chobotnice odstráňte tenký film, filé nakrájajte na tenké prúžky, osoľte, zalejte vriacou vodou, nechajte 5 minút odstáť, chobotnicu sceďte v cedníku.

Krok 6

Umiestnite chobotnice, uhorky a vrcholy na taniere. Nalejte kvas s repou a cibuľou, položte polovicu vajíčka na vrch. Podávame s kyslou smotanou a krémovým chrenom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik