K receptu
V kultúre každého národa existujú recepty na jedlá z vajec. Gruzínska kuchyňa nebola výnimkou. V tejto krajine pripravujú chutné praženice so zaujímavým názvom chirbuli. Gruzínske praženica chirbuli je výdatné a zdravé jedlo vyrobené z najbežnejších a cenovo dostupných surovín, ktoré je ideálne na raňajky alebo obed. Tradičné gruzínske miešané vajíčka v sebe spájajú originalitu a jednoduchosť, ich príprava nie je náročná. Vďaka šikovnej kombinácii zeleniny a korenia si recept na chirbuli rýchlo získal obľubu nielen v samotnom Gruzínsku, ale aj ďaleko za hranicami krajiny. Recept na jedlo zvyčajne obsahuje aj vlašské orechy, ale rozhodol som sa zriediť chuť chirbuli syrom suluguni a podľa môjho názoru a chuti bolo výsledkom veľmi jemné a neobvyklé jedlo.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 20 min Pridať. čas: 30 minPraženiegruzínska kuchyňaRaňajkyHlavný chodPárty, bufetDovolenka detíINGREDIENCIE NA 3 PORCIEparadajky 350 kuracie vajcia 4 ks syr Suluguni 1 ks gluk 3 ks rozpustené maslo 1 polievková lyžica chilli paprička 1 štipka kautskho-suneli 1 štipka čierneho korenia zelená cibuľa 1/4 zväzku pars. / 4 zväzky kôpru 1/4 zväzku soli podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na panvici na roztopenom masle alebo slnečnicovom oleji opečte cibuľu nakrájanú na pol krúžky. Ďalej posielame paradajky v paradajkovej omáčke alebo čerstvé paradajky, nakrájané, bez šupky. Smažte na strednom ohni 3 minúty, soľ, korenie, pridajte korenie.
Krok 2
Pridajte nadrobno nakrájanú čili papričku alebo papriku, podľa chuti, cesnak a strúhaný syr suluguni, dôkladne premiešajte a na 3 minúty prikryte pokrievkou.
Krok 3
Vajcia bez poškodenia žĺtka rozbijeme do zmesi syra a zeleniny. Počas dusenia pod pokrievkou na miernom ohni by mali bielka stuhnúť a žĺtky zostať do polovice upečené. Chirbuli je pripravený. Posypte bylinkami a jedzte! Dobrú chuť!!!