Havajská pizza s ananásom na panvici
K receptu
Ak z nejakého dôvodu nemáte rúru, uvarte si pizzu s havajským ananásom na panvici. Verte mi: nedopadne to horšie ako zvyčajne! Aspoň ak je vaša domácnosť fanúšikom havajskej pizze, určite ich to poteší. Vo všeobecnosti má veľa ľudí rád túto americkú verziu klasického talianskeho jedla. Čo vôbec neprekvapuje: kombinácia slanej chuti šunky so sladkým ananásom a jemnou mozzarellou je naozaj vynikajúca. Navyše, základ pizze Hawaiian Pineapple Pizza, keď je uvarený na panvici, je pekne prepečený a chrumkavý, čo pridáva jedlu niekoľko bodov!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 h 10 minPečeniePraženieVečeraVečeraPekáreňVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa náplň:konzervované kolieska ananásu – 250 g mozzarelly – 2 guľôčky po 125 ks uvarená údená šunka alebo šunka – 120 g paradajkovej omáčky na pizzu – 200 ml olivového oleja – podľa chuti zelená bazalka – 1 vetvičkaNa test:múka – 250 g cukru – 4 g soli – 2 g sušeného droždia – 3 g pitnej vody – 125 ml olivového alebo iného rastlinného oleja – 10 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte cesto na havajskú pizzu. Za týmto účelom zmiešajte múku, cukor, soľ a droždie v hlbokej miske. Zalejeme teplou vodou a vymiesime cesto. Pridajte olej a dôkladne premiešajte. Nechajte 1 hodinu na teplom mieste.
Krok 2
Kým cesto na pizzu kysne, pripravte si ingrediencie na polevu. Ananás nakrájame na kocky, mozzarellu na plátky, šunku alebo šunku na malé plátky.
Krok 3
Cesto na pizzu rozdeľte na polovicu, každú časť rozvaľkajte na tenký okrúhly koláč s priemerom 20 cm. Nechajte 10 minút. Potom položte panvicu s priemerom 20 cm na strednú teplotu a zohrejte ju.
Krok 4
Panvicu vymastíme malým množstvom olivového oleja. Potom do nej položte kúsok cesta a smažte, kým zospodu nezhnedne a nezačne bublať na povrchu.
Krok 5
Tortillu otočte a potrite polovicou paradajkovej omáčky. Navrch rozložíme polovicu mozzarelly, ananás a šunku. Smažte na strednom ohni asi 5 minút.
Krok 6
Odstráňte pizzu z tepla. Nechajte pár minút vychladnúť. Druhú pizzu pripravíme rovnakým spôsobom. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.
UŽITOČNÉ RADY
Havajskú pizzu s ananásom môžeme v záverečnej fáze prípravy posypať strúhaným tvrdým syrom. Urobte to pár minút predtým, ako je jedlo pripravené, a panvicu prikryte pokrievkou, aby sa lepšie roztopila.
MIMOchodom
Nevarená údená šunka alebo dobrá slanina, predpražená do zlatista na panvici bez tuku, by vyzerala skvele na havajskej pizzi.