Kapustový šalát s repou a mrkvou

K receptu

Kapustový šalát s cviklou a mrkvou je skutočná vitamínová bomba! Alebo skôr dokonca vitamínové a minerálne. prečo je to tak? Veď posúďte sami! Šalát obsahuje kapustu, repu, mrkvu, zeler, jablká, zelenú cibuľku a hrozienka. Tieto produkty obsahujú vitamíny (A, C, skupina B, K), ako aj makro- a mikroprvky (vápnik, horčík, draslík, železo, meď, zinok), ktorých význam pre telo je ťažké preceňovať. A nakoniec, náš kapustový šalát je veľmi chutný a aromatický, takže ho môžeme podávať nielen na každodenný stôl, ale aj na sviatočný.

zložitosť: ľahko Kalórie: 193,17 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 3,14 g/11,84 g/20,10PraženieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍsvetlé veľké hrozienka bez semien – 50 g stredne veľká repa – 1 ks biela kapusta – 300 g polovica strednej hľuzy zeler zelené kyslé jablká – 2 ks zelená cibuľa – 1 zväzok nakladaných uhoriek – 2 ks . zira – 2 lyžičky – 4 lyžice. l.jablčný ocot – 1 polievková lyžica. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na šalát. Vložte hrozienka do horúcej vody na 10 minút. Vypustite. Cviklu, mrkvu a zeler ošúpeme, spolu s jablkami nastrúhame na hrubšom strúhadle. Umyte zelenú cibuľu. Kapustu nastrúhajte najemno, odstráňte vonkajšie listy. Uhorky nakrájame na kocky, zelenú cibuľu na kolieska.

Krok 2

Semená rasce na šalát opražte na suchej panvici 2-3 minúty. Potom preložíme do malej misky a vyšľaháme s olivovým olejom, octom, soľou a korením.

Krok 3

Zmiešajte všetky ingrediencie coleslaw, repy a mrkvy vo veľkej mise. Prelejeme dresingom a premiešame. Rozložte do porciovaných šalátových misiek a podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Kapustový šalát s cviklou a mrkvou podávame najlepšie hneď po príprave. Faktom je, že živiny zložiek sú zničené pod vplyvom svetla a vzduchu, čo znamená, že jedlo prinesie telu menší úžitok.

MIMOchodom

Kapustový šalát s cviklou a mrkvou môžeme ochutiť nielen olivovým olejom, ale aj u nás „domorodejším“ slnečnicovým olejom. Ak chcete, zmiešajte na omáčku niekoľko druhov rastlinných olejov, napríklad olivový olej s malým množstvom orechového oleja.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik