Konzervovaný šťavel so soľou

Konzervovaný šťavel so soľou

Konzervovaný šťavel so soľou K receptu

Ak si chcete vychutnať chuť letnej polievky v zime, budete si musieť v polovici mája pripraviť konzervovaný šťavel so soľou. Môžete si kúpiť šťavel na trhu alebo zbierať divoký šťavel niekde na poli. Je dôležité šťavel dobre opláchnuť, odstrániť hrubé stonky a nasekať listy o niečo väčšie, ako je potrebné do polievky.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodinaKonzervovanieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg čerstvých listov šťavela 120 g soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Namočte šťavel do studenej vody a nechajte 30 minút. Potom dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou, roztriedte a odstráňte suché a pokazené listy. Sterilizujte poháre a viečka po dobu 10 minút. Listy šťavela a mladé stonky nakrájajte na stredne veľké kúsky.

Krok 2

Umiestnite šťavel do pohára, posypte soľou vo vrstvách a zrolujte veko. Otočte nádobu hore dnom a skontrolujte tesnosť. Potom poháre prikryte prikrývkou a nechajte v tejto polohe, kým úplne nevychladnú. Umiestnite na tmavé miesto na uskladnenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik