Konzervovaný šťavel so soľou
K receptu
Ak si chcete vychutnať chuť letnej polievky v zime, budete si musieť v polovici mája pripraviť konzervovaný šťavel so soľou. Môžete si kúpiť šťavel na trhu alebo zbierať divoký šťavel niekde na poli. Je dôležité šťavel dobre opláchnuť, odstrániť hrubé stonky a nasekať listy o niečo väčšie, ako je potrebné do polievky.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodinaKonzervovanieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg čerstvých listov šťavela 120 g soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte šťavel do studenej vody a nechajte 30 minút. Potom dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou, roztriedte a odstráňte suché a pokazené listy. Sterilizujte poháre a viečka po dobu 10 minút. Listy šťavela a mladé stonky nakrájajte na stredne veľké kúsky.
Krok 2
Umiestnite šťavel do pohára, posypte soľou vo vrstvách a zrolujte veko. Otočte nádobu hore dnom a skontrolujte tesnosť. Potom poháre prikryte prikrývkou a nechajte v tejto polohe, kým úplne nevychladnú. Umiestnite na tmavé miesto na uskladnenie.