Ľahko solené uhorky v pohári

Ľahko solené uhorky v pohári

Ľahko solené chrumkavé uhorky, ZahodnikĽahko solené chrumkavé uhorky, Zahodnik K receptu

Ľahko nasolené uhorky v pohári sa pripravujú rýchlo a veľmi jednoducho – natoľko, že túto úlohu zvládne aj začínajúca gazdinka. Nevyžadujú sa ani exotické bylinky a koreniny: iba listy vidieckych kríkov a chrenu, cesnak, korenie, klinčeky a bobkový list. A samotné uhorky, samozrejme! Len asi tridsať minút práce – a zajtra budete mať vynikajúce občerstvenie na všetky príležitosti. Malá rada: je lepšie pripraviť jemne nasolené uhorky v pohári, ako sa hovorí, s prihliadnutím na to, že sa konzumujú okamžite!

zložitosť: ľahko Kalórie: 52,27 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 2,82 g/0,35 g/9,80PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky – 1,5 kg cesnak – 5-6 strúčikov čerešňové listy – 3 ks listy ríbezlí – 5-6 ks listy chrenu – 1-2 ks kôpor – 3 vetvičky pitnej vody – 2,5 nového korenia hrášok – 8-10 ks klinčekov – 3-4 bobkový list – 1 ks soľ – 4 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte uhorky na nakladanie do pohára. Vyberajte malé, 6–7 cm dlhé, zdravé, silné plody. Umyte ich tečúcou vodou a dobre ich osušte, rozložte ich na papierové utierky.

Krok 2

Ošúpte strúčiky cesnaku. Veľké sa dajú rozrezať na polovice. Čerešňové, ríbezľové a chrenové listy, ako aj kôpor umyte a dobre osušte na papierových utierkach.

Krok 3

Trojlitrovú nádobu dôkladne umyte, sterilizujte akýmkoľvek známym spôsobom a nechajte vyschnúť. Zvisle do nej poukladajte pripravené uhorky, poprekladané bylinkami a cesnakom.

Krok 4

Pripravte soľanku na uhorky. Za týmto účelom nalejte vodu do panvice. Pridajte soľ, korenie, púčiky klinčekov a bobkový list. Položte na oheň a priveďte do varu.

Krok 5

Vriacu soľanku stiahneme z ohňa a ihneď ňou zalejeme uhorky a bylinky v dóze. Robte to opatrne, aby nepraskol. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nechajte pôsobiť 24 hodín.

Krok 6

Na druhý deň budú jemne nasolené uhorky hotové. Pred podávaním ich treba poriadne vychladiť (chutia lepšie!). Pohár s uhorkami preto uzavrite plastovým viečkom a odložte na 2 hodiny do chladničky.

UŽITOČNÉ RADY

Pohár na jemne nasolené uhorky je možné sterilizovať v mikrovlnnej rúre, ak to veľkosť zariadenia umožňuje. Nádobu najskôr dôkladne umyte. Potom do nej nalejte prefiltrovanú vodu a položte ju nabok (vodná vrstva je asi 3 cm). Vložte nádobu do mikrovlnnej rúry. Zapnite výkon 650W. Nádobu sterilizujte 2 minúty po zovretí vody.

MIMOchodom

Jemne nasolené uhorky v pohári je možné pripraviť s klinčekmi alebo bez nich. Ak ste ho ešte nikdy nepridávali do nálevu, skúste to: plody získajú veľmi zaujímavú chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik