Lečo z cukety a papriky
K receptu
Lečo z cukety a papriky je pravdepodobne jedným z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov prípravy tohto obľúbeného zeleninového snacku. Ale výsledkom je veľmi chutné jedlo! Hlavná vec je, že všetky ingrediencie sú skutočne vysokej kvality: šťavnaté, zrelé, aromatické, potom výsledok nesklame. To platí najmä pre paradajky: kúpte si mleté paradajky na varenie so sladkastou chuťou (napríklad Rostov alebo ružový uzbecký). No voľte radšej väčšie a mäsitejšie papriky! To nielenže pridá chuť do jedla, ale tiež urobí textúru zaujímavejšou. Vďaka tomu bude vaše lečo také úžasné, že vaši blízki budú v budúcom roku požadovať jeho prípravu v dvojnásobnom alebo dokonca trojnásobnom objeme.
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 40 minVareniemaďarská kuchyňaVečeraPrázdneObčerstvenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg sladkej papriky 1 kg cukety alebo cukety 2 kg zrelých paradajok 150 ml olivového oleja 80 ml bieleho vínneho octu 80 g cukru 2 polievkové lyžice. l. hrubá nejodizovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si suroviny na lečo. Sladkú papriku najskôr zbavte semien a stopiek a nakrájajte na prúžky. Cuketu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.
Krok 2
Paradajky nastrúhame na lečo a šupku vyhodíme. Vložte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte soľ, cukor a maslo, potom korenie a cuketu. Varte 15 minút.
Krok 3
Nalejte ocot a dobre premiešajte. Hotové cuketové lečo s korením vložte do suchých sterilizovaných pohárov, zrolujte, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Lečo z cukety a papriky je možné dodatočne sterilizovať v pohároch (10-15 minút): určite sa tak dá skladovať pomerne dlho a bez chladničky napríklad v špajzi.
MIMOchodom
Lečo z cukety a papriky sa výborne hodí ako príloha k vyprážanému mäsu alebo hydine. Za týmto účelom vyberte zeleninu z nádoby a zohrejte ju alebo ju použite vychladenú.