Lečo z cukety a papriky

Lečo z cukety a papriky

K receptu

Lečo z cukety a papriky je pravdepodobne jedným z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov prípravy tohto obľúbeného zeleninového snacku. Ale výsledkom je veľmi chutné jedlo! Hlavná vec je, že všetky ingrediencie sú skutočne vysokej kvality: šťavnaté, zrelé, aromatické, potom výsledok nesklame. To platí najmä pre paradajky: kúpte si mleté ​​paradajky na varenie so sladkastou chuťou (napríklad Rostov alebo ružový uzbecký). No voľte radšej väčšie a mäsitejšie papriky! To nielenže pridá chuť do jedla, ale tiež urobí textúru zaujímavejšou. Vďaka tomu bude vaše lečo také úžasné, že vaši blízki budú v budúcom roku požadovať jeho prípravu v dvojnásobnom alebo dokonca trojnásobnom objeme.

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 40 minVareniemaďarská kuchyňaVečeraPrázdneObčerstvenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg sladkej papriky 1 kg cukety alebo cukety 2 kg zrelých paradajok 150 ml olivového oleja 80 ml bieleho vínneho octu 80 g cukru 2 polievkové lyžice. l. hrubá nejodizovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si suroviny na lečo. Sladkú papriku najskôr zbavte semien a stopiek a nakrájajte na prúžky. Cuketu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.

Krok 2

Paradajky nastrúhame na lečo a šupku vyhodíme. Vložte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte soľ, cukor a maslo, potom korenie a cuketu. Varte 15 minút.

Krok 3

Nalejte ocot a dobre premiešajte. Hotové cuketové lečo s korením vložte do suchých sterilizovaných pohárov, zrolujte, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Lečo z cukety a papriky je možné dodatočne sterilizovať v pohároch (10-15 minút): určite sa tak dá skladovať pomerne dlho a bez chladničky napríklad v špajzi.

MIMOchodom

Lečo z cukety a papriky sa výborne hodí ako príloha k vyprážanému mäsu alebo hydine. Za týmto účelom vyberte zeleninu z nádoby a zohrejte ju alebo ju použite vychladenú.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik