Lenivé khachapuri z lavash

Lenivé khachapuri z lavash

LahôdkyLahôdky K receptu

Lenivé khachapuri vyrobené z lavash plneného tvarohom a syrom je originálnym jedlom, ktoré možno podávať na raňajky alebo ako občerstvenie s pohárom červeného vína. Je jednoduchý na prípravu, ale ukáže sa neuveriteľne chutný. S cestom nemusíte robiť žiadne kúzla: základom khachapuri je tenký arménsky lavash. Stačí ho nakrájať na pásiky, natrieť plnkou, špeciálne obaliť (pozri náš podrobný návod) a opražiť na panvici.

zložitosť: ľahko Kalórie: 214,43 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 min Použité: 15,01 g/13,54 g/15,16PekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍtenký (arménsky) lavash – 2 listyNa vyprážanievajcia – 2 ks rastlinný olej – podľa potrebyNa náplňtvaroh – 180 g tvrdého syra – 180 vajec – 1 ks cesnak – 1 strúčik petržlenovej vňate – 2 vetvičky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si náplň pre lenivé khachapuri. Tvaroh rozšľaháme mixérom. Syr nastrúhajte na strednom strúhadle. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom alebo nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, nasekáme nadrobno.

Krok 2

Tvaroh skombinujte so syrom, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pridajte jedno vajce a dôkladne premiešajte, kým zmes nebude mať homogénnu konzistenciu. Khachapuri náplň je pripravená.

Krok 3

Listy lavash nakrájajte na pásy 10 x 30 cm. Jeden položte zvisle pred seba. Položte asi jednu polievkovú lyžicu tvarohovej a syrovej plnky na hornú časť pruhu lavash, bližšie k pravému okraju.

Krok 4

Plnku zakryte okrajom pásika zľava doprava, aby ste vytvorili trojuholník. Potom držte vrch pravou rukou a znížte spodok. Potom rovnakým spôsobom zložte pás pita chleba tak, aby vám vznikol hrubý trojuholník.

Krok 5

Zo zvyšného lavashu a náplne pripravte aj prípravky khachapuri. V miske metličkou zľahka rozšľaháme 2 vajcia. Veľkú panvicu položte na stredné teplo a zohrejte. Namažte ho olejom.

Krok 6

Namočte niekoľko trojuholníkov lavash s náplňou do vajec a vložte do panvice. Zatvorte ho a khachapuri smažte 3 minúty. Otočte to. Smažte prikryté ďalšie 3 minúty. Pripravte si aj všetky zvyšné khachapuri.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Lenivé khachapuri z lavash je lepšie vyprážať na panvici s dobrým nepriľnavým povlakom: v tomto prípade sa určite nespália a kôra bude krásna, zlatohnedá.

MIMOchodom

Namiesto tvrdého syra môžete do náplne lenivého khachapuri lavash pridať suluguni alebo mozzarellu na pizzu: bude to veľmi jemné a nie menej chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik