Marhuľové chutney na thajský spôsob
K receptu
Marhuľové chutney podávajte k tučnej hydine a mäsu, ako aj k syrom.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minVarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg pevných aromatických marhúľ 2 stonky citrónovej trávy 4 cm čerstvého koreňa zázvoru 3 limetky 350 g hnedého cukru 100 ml ryžového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Marhule prekrojíme pozdĺžne na 4 kusy, zbavíme kôstok. Odrežte vrch a spodok citrónovej trávy, nechajte asi 8 cm spodnej časti stonky. Vezmite široký, ťažký sekáčik a silno ním udrite stonku naplocho, aby sa sploštila (môžete to urobiť pomocou valčeka).
Krok 2
Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Pomocou škrabky na zeleninu zbavte limetky kôry na pásiky a nakrájajte na pásiky. Z limetiek vytlačíme šťavu.
Krok 3
V hrnci zmiešame cukor, ocot a 100 ml vody. Priveďte do varu, pridajte citrónovú trávu, kôru a zázvor.
Krok 4
Po 7-8 minútach. pridajte marhule. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme 20 minút. Na samom konci pridajte limetkovú šťavu a odstráňte z tepla. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.