Marhuľové chutney na thajský spôsob

Marhuľové chutney na thajský spôsob

  Marhuľové chutney na thajský spôsob K receptu

Marhuľové chutney podávajte k tučnej hydine a mäsu, ako aj k syrom.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minVarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg pevných aromatických marhúľ 2 stonky citrónovej trávy 4 cm čerstvého koreňa zázvoru 3 limetky 350 g hnedého cukru 100 ml ryžového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Marhule prekrojíme pozdĺžne na 4 kusy, zbavíme kôstok. Odrežte vrch a spodok citrónovej trávy, nechajte asi 8 cm spodnej časti stonky. Vezmite široký, ťažký sekáčik a silno ním udrite stonku naplocho, aby sa sploštila (môžete to urobiť pomocou valčeka).

Krok 2

Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Pomocou škrabky na zeleninu zbavte limetky kôry na pásiky a nakrájajte na pásiky. Z limetiek vytlačíme šťavu.

Krok 3

V hrnci zmiešame cukor, ocot a 100 ml vody. Priveďte do varu, pridajte citrónovú trávu, kôru a zázvor.

Krok 4

Po 7-8 minútach. pridajte marhule. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme 20 minút. Na samom konci pridajte limetkovú šťavu a odstráňte z tepla. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik