Panacotta s mozzarellou a pestom

K receptu

Na svete snáď neexistuje človek, ktorý by nemiloval panna cottu. Keď ste to aspoň raz vyskúšali, túto studenú dózu alebo pohár si okamžite zamilujete. Milujú tento dezert pre jeho chuť aj textúru. Ale ukázalo sa, že panna cotta môže byť aj skvelým predjedlom. Ukázalo sa, že je to oslava chuti!

zložitosť: ľahko Porcie: 1Chladenietalianska kuchyňaObčerstveniePárty, bufetnarodeninyNový rokPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsmotana 20-22% 500 ml mozzarelly 200 g čerstvých paradajok 4 ks želatína 14 g pesta (kúpené v obchode alebo si vyrobte) 200 olivový olej 4-5 PL soľ, zmes čerstvo mletého korenia vetvičky bazalky 4-5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Oddeľte listy od bazalky. Stonky roztlačte rukami, nasekajte nahrubo a vložte do hrnca. Bazalku zalejeme smotanou, osolíme a dáme na mierny oheň. Priveďte takmer do varu, ale nevarte. Odstráňte z tepla, prikryte a nechajte 10 minút. Želatínu namočíme a necháme napučať.

Krok 2

Smotanu precedíme, pridáme namočenú želatínu a za miešania zahrievame, kým sa želatína nerozpustí. Odstráňte z tepla a ochlaďte. Polovicu krému nalejeme do pohárov a dáme do chladničky, zvyšný krém necháme pri izbovej teplote.

Krok 3

Mozzarellu nakrájame na malé kocky. Mozzarellu môžeme zmiešať s pestom alebo pestom natrieť mrazený krém. Položte mozzarellu na pesto a zalejte zvyšnou smotanovou zmesou, kým úplne nestuhne.

Krok 4

Odstráňte šťavu a semená z paradajok. Dužinu nakrájame na kocky a zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Na panna cottu poukladáme paradajky a maslo, ozdobíme bazalkou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik