Papriky plnené kapustou na zimu
K receptu
Papriky plnené kapustou na zimu sú veľmi originálnym predjedlom. Aspoň nie veľmi často. Ale naozaj stojí za to vyskúšať si pripraviť takúto papriku na zimu: má jasnú korenistú chuť a veľmi chutnú vôňu. To sa dosiahne vďaka náplni, ktorá zahŕňa nielen kapustu, ale aj mrkvu a cibuľu, ako aj pikantnú marinádu s koriandrom a horčičnými semienkami. Varenie papriky plnenej kapustou nespôsobuje žiadne ťažkosti, takže aj keď nemáte veľa skúseností s prípravami, buďte si istí: všetko bude určite fungovať!
zložitosť: priemer Kalórie: 625,00 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 28,30 g/0,00 g/127,90PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEmrkva – 2 ks cibuľa – 2 ks paprika – 0,5 kg kapusta – 1 kgNa 1 liter marinády:semená koriandra – 1 lyžička horčičné semienka – 1 polievková lyžica. l. čierne korenie – 10 ks – 4 lyžice. l. balzamikový ocot – 200 ml cukor – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu umyte, odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte na veľmi tenké prúžky. Ošúpte mrkvu a cibuľu. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu najemno.
Krok 2
Zmiešajte kapustu s mrkvou a cibuľou, vložte do misy, pridajte 2 polievkové lyžice. l. soľ a nalejte 2 polievkové lyžice. l. ocot. Nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote, občas premiešajte.
Krok 3
Papriky na plnenie kapustou umyjeme a osušíme. Potom vodorovne odrežte vršky a odstráňte jadrovníky so semenami, ako aj priečky.
Krok 4
Kapustu, mrkvu a cibuľu pretlačíme. Výslednú náplň tesne vložte do pripravenej papriky na plnenie. Vložte do suchých sterilizovaných pohárov.
Krok 5
Pripravte si marinádu na plnené papriky. Za týmto účelom nalejte zvyšný ocot do hrnca, pridajte cukor a zvyšnú soľ. Na prudkom ohni priveďte do varu, pridajte koriander, horčičné semienka a zrnká korenia. Znížte teplotu a na miernom ohni 5 minút povarte.
Krok 6
Horúcu marinádu nalejte do pohárov a ihneď zatvorte viečkami. Prípravok na zimu umiestnite na chladné a tmavé miesto. Papriky plnené kapustou budú úplne pripravené za 2 mesiace.
UŽITOČNÉ RADY
Papriky plnené kapustou môžeme na zimu hermeticky uzavrieť. Aby ste to dosiahli, je lepšie pasterizovať občerstvenie v pohároch na 15 minút tým, že ich umiestnite do panvice s horúcou vodou, potom zatvorte viečka a zrolujte.
MIMOchodom
Do marinády na papriky plnenej kapustou môžete pridať nielen balzamikový ocot, ako je uvedené v recepte, ale aj jablkový alebo vínny ocot. Ukáže sa to nie menej chutné.