K receptu
Pozývame vás pripraviť nielen sendviče, ale urobiť ich v anglickom štýle – s domácou pečienkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 305,43 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 20,39 g/20,24 g/10,70ObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍchladená hovädzia sviečková – 1 kg čierne korenie – 10 ks morská soľ olivový olej – 2 polievkové lyžice. l. Dijonská horčica – 1 polievková lyžica. l. strúčik cesnaku – 1 ks 1 dlhá francúzska bageta zelená bazalka na ozdobu cherry paradajky na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 220 °C. Mäso osušíme papierovou utierkou. V mažiari rozdrvte korenie a soľ a pridajte olivový olej. Touto zmesou potrieme mäso.
Krok 2
Na dobre vyhriatej panvici opečte mäso zo všetkých strán do zlatista. Preložíme na tanier a necháme asi 5-7 minút odpočívať.
Krok 3
Horčicu spojíme s nasekaným cesnakom, premiešame a mäso obalíme. Mäso vložíme do hlbokej panvice a pečieme najskôr 10 minút pri 220 °C a potom ďalších 30 minút pri 150 °C.
Krok 4
Upečené mäso vyberieme z rúry. Nechajte 10-15 minút odpočívať a nakrájajte. Podávame ako sendviče: kúsky bagety pokvapkáme olivovým olejom, najlepšie extra panenským, na chlieb položíme pečené hovädzie mäso a navrch rozpolíme cherry paradajky a lístky bazalky. Ak chcete, chlieb môžete rýchlo vysušiť na suchej panvici, potrieť tenkou vrstvou horčice a potom posypať olejom.