Pikantné kyslé uhorky s chrenom

Pikantné kyslé uhorky s chrenom

Pikantné kyslé uhorky s chrenom K receptu

Badián možno nahradiť semienkami anízu, kôpru alebo feniklu.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 120 hKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg malých uhoriek nejodovanej soli 1 badián 1 malý koreň chrenu 1 hlavička mladého cesnaku 1 „kytica“ s kôprovým dáždnikom a chrenovými listami 50 ml vodky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky namočíme na 2-3 hodiny do studenej vody a potom konce uhoriek odrežeme – umožníme im to rovnomernejšie osoliť. Uhorky vložte do pohára, úplne ho naplňte vodou a sceďte, pričom odmerajte množstvo.

Krok 2

Na soľanku vezmite 35 g soli na každý liter vody, priveďte vodu so soľou a badiánom do varu a ochlaďte.

Krok 3

Ošúpeme chren a cesnak, nasekáme nahrubo, pridáme k uhorkám spolu s „kyticou“ zelene.

Krok 4

Naplňte nálevom, zakryte nádobu uterákom a nechajte pri izbovej teplote 5–7 dní (po dni sa takéto uhorky môžu konzumovať ako jemne solené). Potom nalejte vodku, zatvorte veko a presuňte uhorky na chladné miesto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik