Pikantné kyslé uhorky s chrenom
K receptu
Badián možno nahradiť semienkami anízu, kôpru alebo feniklu.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 120 hKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg malých uhoriek nejodovanej soli 1 badián 1 malý koreň chrenu 1 hlavička mladého cesnaku 1 „kytica“ s kôprovým dáždnikom a chrenovými listami 50 ml vodky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky namočíme na 2-3 hodiny do studenej vody a potom konce uhoriek odrežeme – umožníme im to rovnomernejšie osoliť. Uhorky vložte do pohára, úplne ho naplňte vodou a sceďte, pričom odmerajte množstvo.
Krok 2
Na soľanku vezmite 35 g soli na každý liter vody, priveďte vodu so soľou a badiánom do varu a ochlaďte.
Krok 3
Ošúpeme chren a cesnak, nasekáme nahrubo, pridáme k uhorkám spolu s „kyticou“ zelene.
Krok 4
Naplňte nálevom, zakryte nádobu uterákom a nechajte pri izbovej teplote 5–7 dní (po dni sa takéto uhorky môžu konzumovať ako jemne solené). Potom nalejte vodku, zatvorte veko a presuňte uhorky na chladné miesto.