K receptu
Ak chcete šalát viac zasýtiť, uvarte si k nemu prepeličie vajíčka a podávajte v miske s domácou majonézou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 668,51 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 35,29 g/22,27 g/77,23PraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g quinoa (môže byť rôznej farby) 400 g filé z lososa v jednom kuse 1 veľká dlhoplodá uhorka 250 g viacfarebných cherry paradajok 100 g jemných malých hrozienok hrsť lístkov mäty polovica malého citróna olivový olej soľ čerstvo pomletá čierna korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Quinou dôkladne prepláchneme a uvaríme podľa návodu na obale, vychladíme. Citrón nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny. Odrežte jadro, odstráňte semená a filmy. Nakrájajte na plátky, soľ a korenie.
Krok 2
Uhorku ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu, lyžicou odstránime jadierka a dužinu priečne nakrájame na malé kúsky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Lístky mäty nasekajte nadrobno, niekoľko celých si nechajte na podávanie.
Krok 3
Všetky pripravené suroviny zmiešame, pridáme hrozienka, dochutíme soľou, korením, olivovým olejom.
Krok 4
Filet z lososa prekrojíme pozdĺžne na polovicu a zo všetkých strán dochutíme soľou a korením. Vložte kúsok pergamenu na panvicu, nalejte naň trochu oleja a položte na strednú teplotu. Rybu položte na pergamen a veľmi rýchlo smažte na oboch stranách, doslova 1–1,5 minúty. Rybu trochu ochlaďte a nakrájajte – vo vnútri by mala zostať ružová. Rybu položíme na šalát, ozdobíme lístkami mäty a podávame.