Rímska pizza s cuketou a paradajkami

K receptu

Rímska pizza s cuketou a paradajkami je iná ako tá, ktorá sa pripravuje v Neapole. Tu vidíme cesto inej hrúbky a úplne iného tvaru. Ale zároveň pizza zostáva pizzou: placka s množstvom lahodných poliev. A počet možností pre druhú možnosť ide do desiatok! A práve preto má každý rád pizzu, pretože každý si medzi nimi nájde „to svoje“ podľa vlastných chuťových preferencií. Ponúkame jednu z tradičných plniek: cuketu, paradajky a mozzarellu. Toto je rovnaká klasika, ktorá nenudí a vyvoláva tie najpozitívnejšie emócie!

zložitosť: ľahko Kalórie: 331,26 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodina 30 minút Použité: 11,31 g/20,49 g/25,40RúraPečenietalianska kuchyňaPekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIENa náplň:cesnak – 2 strúčiky olivový olej – 6–7 polievkových lyžíc. l stredne veľké cukety – 1 ks cherry paradajky rôznych farieb – 300 g mozzarella – 300 g tvrdého syra – 100 g tymianu – 3 vetvičky bazalky – 3 vetvičky stredne mletá morská soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti.Na test:pitná voda – 150 ml cukor – 2 ČL sušeného droždia – 1,5 ČL múky – 330 g + trochu viac na vaľkanie stredne mletá morská soľ – 1 ČL olivového oleja – 2,5 ČL. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte cesto na pizzu. Nalejte vodu do naberačky a zohrejte na 37°C. Odstráňte z tepla. Pridajte cukor a droždie. Miešajte a nechajte, kým sa neobjaví „viečko“ (asi 15 minút).

Krok 2

Preosejte múku a soľ do veľkej misy. Nalejte zmes kvasníc, 1,5 lyžice. l. olivový olej a vymiesime cesto na pizzu, kým nebude elastické (asi 6 minút).

Krok 3

Cesto na pizzu vytvarujeme do gule a potrieme zvyšným olivovým olejom. Vložte do čistej misy, prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste 1,5 hodiny. Asi po hodine predhrejeme rúru na 250°C.

Krok 4

Cesto na pizzu položíme na pracovnú dosku posypanú múkou a rozdelíme na 2 časti. Každý vyvaľkáme na veľký, predĺžený obdĺžnik so zaoblenými hranami. Hrúbka hlavnej vrstvy cesta by nemala byť väčšia ako 5–6 mm (viac na okrajoch).

Krok 5

Takto pripravené základy pizze prikryjeme čistou utierkou a necháme 10–15 minút kysnúť na teplom mieste. Počas tejto doby by cesto malo trochu narásť.

Krok 6

Pripravte si polevu na pizzu. Za týmto účelom olúpte cesnak a prejdite cez lis. Posypeme trochou soli a korenia a pomelieme. Nalejte olivový olej, premiešajte a nechajte 10 minút pôsobiť.

Krok 7

Cuketu na pizzovú náplň umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cherry paradajky tiež umyte a osušte. Nakrájajte na polovice. Mozzarellu nakrájame na kolieska alebo plátky.

Krok 8

Odstráňte utierku z vrstiev cesta a položte ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme polovicou cesnakového oleja. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Umyte tymian a bazalku, osušte a odstráňte listy z konárov.

Krok 9

Základ pizze posypte polovicou strúhaného syra. Na vrch rozložíme cuketu a cherry paradajky, pričom na zeleninu položíme pripravenú mozzarellu. Pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Posypeme strúhaným syrom a lístkami tymiánu.

Krok 10

Plechy na pizzu vložte do rúry a pečte asi 10 minút (cesto by malo dôkladne zhnednúť). Ihneď podávame ozdobené lístkami bazalky.

UŽITOČNÉ RADY

Pomery ingrediencií na rímsku pizzu zmeňte podľa potreby. Ak chcete, zvýšte počet cherry paradajok, ak chcete, pridajte viac mozzarelly alebo cukety. Uvidíte: aj tak to bude veľmi chutné!

MIMOchodom

Základ na rímsku pizzu je možné vyvaľkať priamo na plech s papierom na pečenie a po vykysnutí preniesť priamo na plech. Jednoduché a veľmi pohodlné!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik