K receptu
Šalát s chobotnicou a uhorkou osloví tých, ktorí prísne sledujú svoju stravu, aj tých, ktorí sa nezvyknú v ničom obmedzovať, jednoducho preto, že toto jedlo je bezpodmienečne chutné. Aj keď nevšimnúť si jeho ľahkosť by bola, samozrejme, neodpustiteľná chyba! Kalmáre a čerstvé uhorky sú nízkokalorické a ľahko stráviteľné výrobky a šalát nie je oblečený s obľúbenou majonézou, ale s olivovým olejom zmiešaným s worcestrovou omáčkou. To znamená, že jedlo môžete pokojne zjesť aj neskoro večer, bez obáv z nepríjemného ťažoby v žalúdku alebo možného prírastku hmotnosti.
zložitosť: ľahko Kalórie: 409,19 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 20 min Použité: 41,26 g/24,59 g/10,05Hlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUjatočné telo chobotnice s hmotnosťou približne 200 – 250 g – 1 ks čerstvé stredne veľké uhorky – 2 ks sezamové semienka – 1 lyžička.Na tankovanie:olivový olej – 2 lyžice. l. Worcestershire (alebo sójová) omáčka – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Najprv opatrne očistite telo chobotnice od čierneho filmu, odstráňte vnútro a opláchnite teplou tečúcou vodou.
Krok 2
Do hrnca s objemom asi 1,5 litra nalejte vodu, osoľte ju a priveďte do varu. Vložte do nej kostru chobotnice a priveďte do varu. Panvicu prikryte a pod ňou vypnite oheň. Nechajte pôsobiť 10 minút.
Krok 3
Vyberte kostru chobotnice z vody a nechajte vychladnúť. Nakrájajte na tenké krúžky. Čerstvé uhorky umyte a osušte papierovými utierkami. Nakrájajte na malé kocky.
Krok 4
Pripravené ingrediencie šalátu – uhorky a telo chobotnice – vložte do veľkej misy. Odložte bokom. Vložte sezamové semienka na suchú panvicu a opražte. Necháme vychladnúť.
Krok 5
Pripravte dresing na šalát. V samostatnej nádobe zmiešajte worcestrovú (sójovú) omáčku a olivový olej, dôkladne premiešajte alebo zľahka prešľahajte. Môžete to trochu pokoreniť.
Krok 6
Výsledným dresingom prelejte ingrediencie šalátu a jemne premiešajte. Položte na servírovacie taniere, posypte sezamovými semienkami a ihneď podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Pripravte šalát s chobotnicou a uhorkou, aby ste mohli jedlo ihneď jesť. Aj keď sa zelenina skladuje na krátky čas, vytvorí šťavu, ktorá ovplyvní štruktúru pokrmu aj jeho chuť.
MIMOchodom
Chuť šalátového dresingu s chobotnicou a čerstvou uhorkou bude pikantnejšia, ak pridáte strúčik cesnaku pretlačený lisom a pár kvapiek horúcej omáčky Tabasco.