K receptu
K tomuto šalátu by sa hodili pošírované vajcia: veľké (30×40 cm) kúsky fólie v strede namažte maslom, vložte do misy, po jednom rozbíjajte na fóliu vajíčka, pridajte soľ, okraje fólie stlačte k sebe a otočte, vypustite vzduch. Zatočenú časť zviažte uzlom. Vajcia varte vo vriacej vode 4-5 minút vo filme. Položte priamo na šalát.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 malých chrumkavých uhoriek 1 veľký zväzok reďkoviek polovica hlávky mladej kapusty borodinský chliebNa tankovanie4–5 lyžíc. l. plnotučná kyslá smotana 1 väčší zväzok zmiešaných byliniek (petržlen, cibuľka, kôpor, bazalka alebo estragón 1 polievková lyžica aromatického slnečnicového oleja soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing nadrobno nakrájame zeleň, osolíme, pridáme olej a ponorným mixérom rozmixujeme na pastu.
Krok 2
Zmiešajte zelenú pastu s kyslou smotanou a korením.
Krok 3
Uhorky a reďkovky nakrájame na čo najtenšie plátky. Kapustu nasekajte nadrobno a výsledné prúžky nakrájajte na kúsky dlhé 2–3 cm.
Krok 4
Uhorky, reďkovky a kapustu zmiešame s dresingom, necháme 10-15 minút podusiť, podávame s chlebom Borodino.