Šalát so zeleným dresingom z kyslej smotany

K receptu

K tomuto šalátu by sa hodili pošírované vajcia: veľké (30×40 cm) kúsky fólie v strede namažte maslom, vložte do misy, po jednom rozbíjajte na fóliu vajíčka, pridajte soľ, okraje fólie stlačte k sebe a otočte, vypustite vzduch. Zatočenú časť zviažte uzlom. Vajcia varte vo vriacej vode 4-5 minút vo filme. Položte priamo na šalát.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 malých chrumkavých uhoriek 1 veľký zväzok reďkoviek polovica hlávky mladej kapusty borodinský chliebNa tankovanie4–5 lyžíc. l. plnotučná kyslá smotana 1 väčší zväzok zmiešaných byliniek (petržlen, cibuľka, kôpor, bazalka alebo estragón 1 polievková lyžica aromatického slnečnicového oleja soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na dresing nadrobno nakrájame zeleň, osolíme, pridáme olej a ponorným mixérom rozmixujeme na pastu.

Krok 2

Zmiešajte zelenú pastu s kyslou smotanou a korením.

Krok 3

Uhorky a reďkovky nakrájame na čo najtenšie plátky. Kapustu nasekajte nadrobno a výsledné prúžky nakrájajte na kúsky dlhé 2–3 cm.

Krok 4

Uhorky, reďkovky a kapustu zmiešame s dresingom, necháme 10-15 minút podusiť, podávame s chlebom Borodino.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik