K receptu
Vezmite si viacfarebné cherry paradajky – bude to zaujímavé a krásne.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 120 hKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg stredných cherry paradajok 1 stredný zväzok zelenej bazalky 100 g solipo 2 lyžičky. čierne a nové korenie 1 hlavička cesnaku Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z 1,5 litra vody, soli, cesnaku a korenia uvaríme soľanku – varíme, kým sa soľ úplne nerozpustí. Potom odstráňte z tepla a úplne vychladnúť.
Krok 2
Paradajky blanšírujeme vo veľmi slabo vriacej osolenej vode po dobu 1 minúty. Odstráňte dierovanou lyžicou a osušte. Cesnak nasekáme nahrubo.
Krok 3
Na dno nakladacej misy položte polovicu bazalky a cesnaku. Umiestnite paradajky a naplňte ich soľankou. Navrch položte zvyšný cesnak a bazalku. Prikryjeme kruhom alebo tanierom a navrch položíme závažie.
Krok 4
Uchovávajte pri izbovej teplote 5 dní, potom preneste do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a umiestnite na chladné miesto.