K receptu
Lahodné a krásne občerstvenie je ideálne pre novoročný stôl alebo bufet.
zložitosť: ľahko Porcie: 7 varenie: 35 minPraženieObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍvarené vajcia 3 ks paradajky 3 ks veľké šampiňóny 6 ks plnka č.3: (na huby) soľ podľa chuti mleté čierne korenie na servírovanienáplň č. 1: (pre paradajky)varené vajcia 1 ks varené žĺtky 2 ks cesnak (klinčeky) 1 lyžička syr.plnka č.2: (na vajcia)malá varená repa 1 ks varené žĺtky 1 ks majonéza 1 ks.náplň č.3: (na huby)malá mrkva 1 ks malá cibuľa 1 ks syr (strúhaný) 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uvarené vajcia (3 ks) ošúpeme, rozdelíme na bielky a žĺtky. Na náplň č. 1 jemne nasekajte krabie tyčinky.
Krok 2
Ošúpte vajíčko. Vajíčko a 2 žĺtky nakrájame nadrobno. Spojíme so syrom, prelisovaným cesnakom a majonézou.
Krok 3
Paradajky umyte a osušte papierovou utierkou. Z paradajok odrežeme vrchy. Opatrne odstráňte časť dužiny a šťavy, aby ste vytvorili pohár a osušte papierovou utierkou. Paradajky naplníme plnkou č.1, prikryjeme viečkami.
Krok 4
Na náplň č.2 nastrúhame cviklu na jemnom strúhadle a vytlačíme prebytočnú šťavu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Skombinujte repu s cesnakom a majonézou. Bielky naplníme repnou plnkou a posypeme rozmrveným žĺtkom.
Krok 5
Huby povaríme 2 minúty v osolenej vode. Ochlaďte, opatrne vystrihnite nohy.
Krok 6
Na náplň č. 3 ošúpte, umyte a osušte cibuľu a mrkvu. Mrkvu, cibuľu a stonky húb nakrájame nadrobno.
Krok 7
Nakrájanú zeleninu a huby opečte na oleji, kým sa neuvaria. Soľ, korenie, ochlaďte, zmiešajte so syrom.
Krok 8
Klobúčiky húb naplníme plnkou č.3.
Krok 9
Plnené výrobky položte na tanier. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Krok 10
Ďalšia možnosť podávania. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Paradajky na občerstvenie je možné nakrájať na polovicu, očistiť od šťavy a dužiny a naplniť náplňou na dve polovice paradajok.