K receptu
Slaný a veľmi chutný zákuskový koláč so sušenými paradajkami, syrom a šunkou na sviatočný stôl. Šťastný nový rok a veselé Vianoce všetkým! Nech je u vás doma jedlo vždy pripravené chutne a s láskou!
zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 1 hodinaPekáreňINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍmúka 200 g smotany 10% 130 olivový olej 80 kuracie vajcia 3 ks cukor 10 g soľ 2 prášok do pečiva 7 g paradajok 150 g tvrdého syra 60 g syra 90 gham 80 g olív 60 gtymiánu 1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia 1 štipka Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na košíček musíte brať aromatické syry s pikantnou chuťou, syry s nevýraznou chuťou nie sú vhodné. Tvrdý syr som nastrúhala na hrubom strúhadle, polotvrdý syr a šunku som nakrájala na malé kocky.
Krok 2
Sušené paradajky som nakrájala na malé kúsky (používam vlastné domáce sušené paradajky s prídavkom byliniek a cesnaku).
Krok 3
V miske som zmiešala vajíčka, 10% smotanu (môžete nahradiť mliekom) a olivový olej.
Krok 4
Pridáme štipku tymiánu a všetko dobre premiešame.
Krok 5
Pridáme múku s práškom do pečiva a soľ a všetko opäť premiešame silikónovou stierkou.
Krok 6
Do cesta som pridala syr, olivy, šunku a sušené paradajky. Pridáme štipku čerstvo mletého čierneho korenia. Všetko premiešajte, kým sa úplne nespojí.
Krok 7
Tortovú formu som vymastila maslom a jemne vysypala krupicou (moja forma je 11 x 22 cm). Hotové cesto som vložila do formy, zarovnala a piekla vo vyhriatej rúre na 170°C 50 minút.
Krok 8
Koláč je chutný teplý aj studený.
Krok 9
Krásne a veselé sviatky všetkým.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Cesto nie je potrebné miesiť dlho, inak nebude dobre kysnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Na košíček musíte brať aromatické syry s pikantnou chuťou, syry s nevýraznou chuťou nie sú vhodné.