Šošovicová polievka so sušenými paradajkami a chlebom Borodino

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 413,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 25,36 g / 7,79 g / 67,77VarenieVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 liter zeleninového vývaru alebo vody 400 g červenej šošovice 2 stredne veľké mrkvy 2 šalotky 1 pór (biela časť + 2-3 cm zelené) 1 téglik (150 g) sušené paradajky v oleji 2 kusy zatuchnutých uhoriek chleba Borodino na servírovanie Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Chlieb nastrúhajte alebo rozdrvte v mixéri, pridajte trochu soli.

Krok 2

Mrkvu a šalotku ošúpeme. Pór prekrojte pozdĺžne na polovicu a opláchnite, aby ste odstránili piesok. Všetku zeleninu nakrájame nadrobno.

Krok 3

Vo veľkom ťažkom hrnci opečte zeleninu na paradajkovom oleji, kým nebude mäkká, 5 minút. Pridáme šošovicu a chlieb, zalejeme vývarom/vodou, privedieme do varu a varíme, kým šošovica nezmäkne. Osolíme a polievku rozmixujeme mixérom.

Krok 4

Sušené paradajky nakrájajte na tenké plátky. Polievku nalejeme do misiek a do každej misky vložíme sušené paradajky. Ihneď podávame, posypané bylinkami.

MIMOchodom

Na túto polievku môžete použiť akúkoľvek inú šošovicu: zelenú, hnedú alebo čiernu. V závislosti od odrody zmeňte iba čas varenia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik