Šunkový šalát so zemiakmi a paradajkami

K receptu

Do šalátu môžete pridať chrumkavé jemne nasolené uhorky alebo podávať samostatne.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g varenej údenej šunky 2 veľké zemiaky 2 stredne ružové paradajky 2–3 polievkové lyžice. l. pesto zo sušených paradajok 4–5 vetvičiek petržlenu 2 vetvičky tymiánu 2 strúčiky cesnaku olivový olej 0,5 ČL. sladká paprika, soľ, čierne korenie, kapary na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, opláchneme v studenej vode a osušíme. Vo veľkej panvici s hrubým dnom zohrejte trochu oleja a zemiaky na stredne vysokej teplote opekajte 15 minút.

Krok 2

Zemiaky posypeme lístkami tymiánu, soľou a paprikou, opekáme ďalšie 2 minúty, odstavíme z ohňa. Rozdrvte a ošúpte cesnak. Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme nadrobno, prisypeme k zemiakom a premiešame.

Krok 3

Šunku nakrájame na krátke kúsky. Vmiešame paradajkové pesto. Paradajky nakrájame na malé kocky a pridáme k šunke.

Krok 4

Zmiešajte všetky pripravené ingrediencie a korenie. Šalát podávame teplý, posypaný kaparami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik