K receptu
Do šalátu môžete pridať chrumkavé jemne nasolené uhorky alebo podávať samostatne.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g varenej údenej šunky 2 veľké zemiaky 2 stredne ružové paradajky 2–3 polievkové lyžice. l. pesto zo sušených paradajok 4–5 vetvičiek petržlenu 2 vetvičky tymiánu 2 strúčiky cesnaku olivový olej 0,5 ČL. sladká paprika, soľ, čierne korenie, kapary na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, opláchneme v studenej vode a osušíme. Vo veľkej panvici s hrubým dnom zohrejte trochu oleja a zemiaky na stredne vysokej teplote opekajte 15 minút.
Krok 2
Zemiaky posypeme lístkami tymiánu, soľou a paprikou, opekáme ďalšie 2 minúty, odstavíme z ohňa. Rozdrvte a ošúpte cesnak. Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme nadrobno, prisypeme k zemiakom a premiešame.
Krok 3
Šunku nakrájame na krátke kúsky. Vmiešame paradajkové pesto. Paradajky nakrájame na malé kocky a pridáme k šunke.
Krok 4
Zmiešajte všetky pripravené ingrediencie a korenie. Šalát podávame teplý, posypaný kaparami.