K receptu
Úžasné talianske predjedlo, veľmi jednoduché na prípravu. Sušené paradajky môžete použiť do šalátov, ako prílohu k cestovinám, mäsu, pizze a pod.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 5 hodínRúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍparadajky 2 kg cesnak 5 ks tymian 1 zväzok olivového oleja 5 lyžíc oregana 3 lyžice čierneho korenia 2 lyžičky soli 2 lyžice cukru 2 lyžičky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Položte na plech reznou stranou nahor na hrubú fóliu. Na vrch poukladáme nahrubo nasekaný cesnak, vetvičky tymiánu, posypeme oreganom, korením, soľou a cukrom. Pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry na 4-5 hodín pri teplote 100-110 °C. Nechajte malú medzeru, aby sa vlhkosť mohla voľne odparovať.
Krok 2
Položte na tanier a jedzte. Alebo ho vložte do dózy s pevným uzáverom, zalejte horúcim olivovým olejom a vložte do chladničky na dlhodobé skladovanie.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
K tomuto jedlu sa najlepšie hodia smotanové paradajky.
UŽITOČNÉ RADY
Navrch môžete posypať strúhaným parmezánom, nadrobiť tvaroh alebo fetu.