Sušené paradajky s bylinkami

K receptu

Úžasné talianske predjedlo, veľmi jednoduché na prípravu. Sušené paradajky môžete použiť do šalátov, ako prílohu k cestovinám, mäsu, pizze a pod.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 5 hodínRúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍparadajky 2 kg cesnak 5 ks tymian 1 zväzok olivového oleja 5 lyžíc oregana 3 lyžice čierneho korenia 2 lyžičky soli 2 lyžice cukru 2 lyžičky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Položte na plech reznou stranou nahor na hrubú fóliu. Na vrch poukladáme nahrubo nasekaný cesnak, vetvičky tymiánu, posypeme oreganom, korením, soľou a cukrom. Pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry na 4-5 hodín pri teplote 100-110 °C. Nechajte malú medzeru, aby sa vlhkosť mohla voľne odparovať.

Krok 2

Položte na tanier a jedzte. Alebo ho vložte do dózy s pevným uzáverom, zalejte horúcim olivovým olejom a vložte do chladničky na dlhodobé skladovanie.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

K tomuto jedlu sa najlepšie hodia smotanové paradajky.

UŽITOČNÉ RADY

Navrch môžete posypať strúhaným parmezánom, nadrobiť tvaroh alebo fetu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik