K receptu
Tabbouleh je jedným z najobľúbenejších orientálnych snackov. Jeho základom sú bulgur a petržlenová vňať alebo koriandr. Preto by sa pri varení mala venovať osobitná pozornosť týmto zložkám. Zelenina by mala byť šťavnatá a aromatická a bulgur by mal mať správnu konzistenciu (nie prepečený). V mnohých reštauráciách nájdete tabbouleh s kuskusom, ale jedlo s bulgurom je považované za autentické. Takto sa tabbouleh pripravuje v reštaurácii Bar&Grill 15/17.
zložitosť: ľahko Kalórie: 261,36 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 4,77 g/17,11 g/18,86Dusenie, chradnutieArabská kuchyňaVýchodná kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEčerstvé uhorky – 100 g Baku paradajky – 100 g koriandra – 50 lístkov mäty – 2 gbulgur – 50 olivový olej – 2 polievkové lyžice. l.soľ podľa chuti citrón podľa chuti korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Baku paradajky tiež nakrájame na kocky.
Krok 2
Pripravte si zeleň. Jemne nakrájajte koriandr. Odstráňte lístky mäty zo stonky a nakrájajte na malé kúsky.
Krok 3
Bulgur vložte do nádoby a pridávajte horúcu vodu maximálne 10 minút (z cereálií by sa nemala stať kaša). IN
Krok 4
Vodu scedíme, pridáme olivový olej a dôkladne premiešame. Bulgur necháme pár minút vychladnúť a pridáme k zelenine. Všetko opäť premiešame s pridaním olivového oleja, soli a korenia. Pri podávaní pridáme citrónovú šťavu.
MIMOchodom
Recept poskytol Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchár reštaurácie 15/17Bar&Grill.