K receptu
Šalát Tabbouleh s kuskusom je jednou z odrôd jedla, ktoré sa už dlho pripravuje v Libanone, Maroku a Sýrii, kde bulgur môže slúžiť aj ako obilná zložka. Pravda, podstata sa tým príliš nemení! Do pšeničnej obilniny sa zvyčajne pridáva celá hora byliniek a to všetko je dochutené dobrým olivovým olejom a citrónovou šťavou. Náš tabbouleh šalát sme sa rozhodli doplniť kuskusom so zeleninou (cherry paradajky a sladká paprika), vďaka čomu bola chuť jedla výraznejšia a farba jasnejšia.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVarenieVýchodná kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEKuskus – 150 g Citrónová šťava Olivový olej – 3 polievkové lyžice. l.Petržlenové listy – 4 polievkové lyžice. l.Listy mäty – 3 polievkové lyžice. l. Zelená cibuľa – 4-5 stoniek Cherry paradajky – 4 ks Soľ, čerstvo mleté korenie Olivy na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát tabbouleh. Najprv odstráňte semienka a blany z struku papriky a dužinu nakrájajte na kocky. Cibuľu, petržlenovú vňať a lístky mäty nakrájame nadrobno.
Krok 2
Kuskus zalejeme 250 ml vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Nechajte pôsobiť 5 minút. Načechrajte vidličkou. Zmiešajte všetky pripravené ingrediencie, nalejte citrónovú šťavu a olivový olej, soľ a korenie. Zmiešajte.
Krok 3
Šalát tabbouleh položte na veľký tanier. Ozdobte olivami a cherry paradajkami (alebo bežnými plátkami). Do jedla môžete pridať aj celú petržlenovú vňať a lístky mäty.
UŽITOČNÉ RADY
Niektorí ľudia radšej uvaria kuskus aspoň krátko. Neodporúčame to robiť: bude stačiť cereálie spariť vriacou vodou. To dodá kuskusu pružnú štruktúru, ktorá je ideálna pre tabbouleh šalát.
MIMOchodom
Hotový tabbouleh umiestnite na 10 minút na chladné miesto: kuskus tak vstrebe všetky chute a jedlo bude ešte chutnejšie. Nemali by ste ho však nechať dlhšie, inak paradajky dajú príliš veľa šťavy a šalát bude mokrý.