Taliansky šalát s pohánkou

K receptu

Letušky talianskej leteckej spoločnosti nosia šaty farby malinového džemu, také domácke a upokojujúce pre cestujúcich všetkých vekových kategórií. To isté sa nedá povedať o jedovatých zelených topánkach s tupou špičkou, ktorá sa nehodí ani tým najdokonalejším nohám.

Sedím na letisku Fiumicino v Ríme a čakám na let do Sao Paula. Mesiac doma v Moskve prebehol z gastronomického hľadiska bezchybne. Prvý týždeň ubehol v znamení pohánky – nemohol som prestať. Potom vstúpili tvarohové koláče, tiež drogoví chlapi. Ďalej bol čas na pečenie mojej mamy. Keď som sa spamätal a chytil novoobjavený tuk, o týždeň neskôr som sa vrátil k pomalým sacharidom a bielkovinám. A tu sa príbeh šikovne uzatvára so zelenými topánkami letušiek Alitalie, pretože hit môjho posledného týždňa práve sa stal Taliansky zeleninový šalát s pohánkou.

Napriek objemu spotreby pohánky v Rusku som ju nikdy nevidel dať do šalátu. Naopak, v Taliansku ho málokedy niekto zje ako prílohu, ale zamiešať ho do jedla je jednoduché. Je veľmi zaujímavé sledovať reakciu tých, ktorých liečite šalátom, a pýtate sa, aby hádali, z čoho je vyrobený – každý si všimne nezvyčajnosť, ale nikto nerozumie, čo je tajnou zložkou.

Skúste to tiež – veď pohánku a šalát vidíme často na jednom tanieri, tak prečo si to nezmiešať!

zložitosť: ľahko Kalórie: 621,63 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 5 min Použité: 13,24 g/29,91 g/70,26Varenietalianska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEpohánka 150 g vody 1 šálka červenej cibule 1 ks cherry paradajky 200 uhorky 2 ks olivy 150 g sladká žltá paprika 1 ks olivový olej 40 ml citrón 1 ks suché oregano (oregano) 1 ČL čerstvej petržlenovej vňate 1 zväzok (a) soľ 1 /2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do hrnca nalejte studenú vodu a pridajte pohánku. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum, prikryte a nechajte 20 minút.

Krok 2

Pohánku odstavíme z ohňa a necháme prikryté ešte 5 minút. Potom premiešajte a nechajte odokryté vychladnúť.

Krok 3

Nakrájajte paradajky, uhorky, cibuľu, papriku a petržlen. Mám ju rád nasekanú veľmi nadrobno, ale použite vlastnú chuť. Vo veľkej miske kombinujte zeleninu s pohánkou.

Krok 4

Dresing pripravte samostatne. Za týmto účelom zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a oregano.

Krok 5

Dresing vlejeme do šalátu a dôkladne premiešame.

Krok 6

Podávajte s „Buon appetito!“

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Hovorí sa, že pohánka sa dá ľahko nájsť iba v Rusku. Ale to už neplatí. Európania ho kupujú v obchodoch so zdravou výživou. Tam to ako superpotravina stojí päťkrát viac, no zohnať ju už nie je problém. V Ázii je možné pohánku kúpiť v ruských obchodoch, ktoré otvárajú mnohí prisťahovalci do teplejších oblastí. Dokonca aj Latinoameričania vyskúšali pohánku. V Kolumbii teda nádoby s pohánkou dováža z Ruska manželka miestneho kuchára, zatiaľ čo v Brazílii si ju sami pestujú a predávajú zelenú na klíčenie, nie na varenie. Možno ich bude viac!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik