K receptu
Pikantná omáčka s jemnou kyslosťou a čerstvosťou uhoriek a byliniek je ideálna k mäsu a rybám. A perfektne sa hodí do rámca vonkajších posedení, keďže si ho môžete pripraviť už počas prípravy hlavného jedla.
zložitosť: ľahko Kalórie: 1265,80 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 5 min Pridať. čas: 5 min Použité: 3,35 g/134,30 g/11,19Omáčka, dresingINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmajonéza „Maheev s citrónovou šťavou“ 200 g zeleniny (kôpor, zelená cibuľa) 50 čerstvých gogurtov 12 ks cesnak 2 ks soľ Podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu pomelte, uhorku nastrúhajte na strednom strúhadle a nasekajte cesnak.
Krok 2
Do majonézy jemne pridajte všetku zeleninu, cesnak a uhorku a podľa chuti pridajte soľ. Omáčka je hotová.
UŽITOČNÉ RADY
Ak chcete, aby bola omáčka menej mastná, zmiešajte majonézu a nízkotučnú kyslú smotanu v rovnakých pomeroch.