Teplý šalát z hovädzieho a uhorkového mäsa

K receptu

Teplý šalát z hovädzieho mäsa a uhoriek môžete podávať hosťom na letnej párty, alebo môžete na večeru nakŕmiť rodinu alebo seba, svojho blízkeho. Sami si určte stupeň prepečenia mäsa. Máme radi, keď panenka zostane v strede ružová: už nie je krvavá, ale stále veľmi šťavnatá a jemná. Samozrejme, čím kvalitnejšia panenka, tým bude šalát chutnejší. Na formálne príležitosti si vezmite novozélandské alebo austrálske hovädzie mäso a ak budete mať veľké šťastie, tak argentínske. Ale s dobrým domácim mäsom dopadne aj jedlo skvele. Teplý šalát z hovädzieho mäsa a uhoriek je zvyčajne obľúbený u každého a ako prvý zmizne zo stola!

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 10 min Pridať. čas: 1 hodina 40 minútGril/BBQRúraPraženieEurópska kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa tankovanie:limetka – 1 kus, cesnak – 1 strúčik, koreň čerstvého zázvoru – 2 cm, svetlá sójová omáčka – 2 polievkové lyžice. l. nerafinovaný arašidový olej – 2 polievkové lyžice. l morská soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chutiNa marinádu:tmavá sójová omáčka – 3 lyžice. l. rybia omáčka – 1 lyžička hnedý cukor – 1 lyžička arašidové maslo – 3 lyžice. l.Na šalát:hovädzia sviečková v jednom kuse – 600–800 g veľká sladká paprika – 1 ks čerstvé stredne veľké uhorky – 3 ks koriandr – 4 vetvičky RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte marinádu na hovädzie mäso. Za týmto účelom zmiešajte všetky ingrediencie v nádobe s vekom a pretrepte, aby sa spojili. Vložte do nej hovädzie mäso a nechajte 1 hodinu. Počas tejto doby mäso niekoľkokrát otočte.

Krok 2

Sladkú papriku na šalát umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime semienka a blany. Dužinu nakrájajte na veľmi malé kocky. Umyte uhorky a zeler. Uhorky nakrájame na tenké plátky, zeler na tenké plátky. Koriander umyte, osušte a nasekajte.

Krok 3

Hovädzie mäso vyberte z marinády a uložte na plech vystlaný alobalom alebo do zapekacej misy. Rúru predhrejeme na 220°C. Vložte panvicu s mäsom do rúry. Po 5 minútach znížte teplotu na 170 °C. Mäso varte 15-30 minút.

Krok 4

Pripravte si omáčku na dresing teplého hovädzieho šalátu. Limetku umyte a dobre osušte. Odstráňte kôru jemným strúhadlom. Ovocie prekrojíme na polovicu a šťavu vytlačíme do misky.

Krok 5

Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom do misky so šťavou a limetkovou kôrou. Nastrúhajte zázvor, pridajte svetlú sójovú omáčku a arašidové maslo. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.

Krok 6

Horúce hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky alebo pásiky, prelejeme dresingom. Okamžite pridajte zeleninu a premiešajte. Soľ a korenie podľa chuti. Posypeme koriandrom a podávame.

UŽITOČNÉ RADY

Ak chcete urobiť teplý šalát z hovädzieho mäsa a uhoriek pikantnejší, pridajte doň na tenké plátky nakrájané čerstvé čili a tiež zvýšte množstvo zázvoru a cesnaku v dresingu.

MIMOchodom

Hovädzie mäso na teplý šalát s uhorkami sa môže v lete variť na otvorenom ohni. Za týmto účelom položte panenku na vymastený gril, položte ju na uhlíky a často otáčajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik