K receptu
Chudé zeleninové predjedlo s tofu, ktoré možno podávať na obed alebo večeru s čerstvým chlebom, toastom alebo chrumkavým chlebom.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 plechovky 460 g predjedla „Cuketa v adžickom štýle „Tbilisi“ od „Uncle Vanya“ 300 g klasického tofu 125 g cherry paradajok 2-3 strúčiky cesnaku 3-4 vetvičky bazalky alebo koriandra 2-3 polievkové lyžice. aromatický rastlinný olej (slnečnicový, sezamový alebo kukuričný) čerstvo mleté čierne korenie čerstvý chlieb na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180C. Vložte predjedlo „Cucchini in adjika „Tbilisi style“ do pekáča.
Krok 2
Pridáme rozpolené cherry paradajky a nadrobno nakrájaný cesnak.
Krok 3
Tofu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na zeleninu. Posypte rastlinným olejom.
Krok 4
Vložíme do rúry na 20 minút, kým sa cuketa neprehreje, paradajky zmäknú a povrch tofu chrumkavý. Panvicu vyberieme z rúry, tofu posypeme lístkami bazalky alebo koriandra, polejeme olejom. Podávame v rovnakej forme, s čerstvým chlebom.
UŽITOČNÉ RADY
Aby bolo jedlo sýtejšie, pridajte samostatne uvarené cestoviny – rohy alebo perie.