K receptu
Súhlasíte, uhorková zmrzlina nie je najbežnejším občerstvením v našich domácnostiach. Zmrzlinu vo všeobecnosti nezvykneme vnímať ako maškrtu, čoraz viac ako dezert či detskú maškrtu. A je to úplne márne – zeleninová zmrzlina je úžasne osviežujúca a povzbudí chuť do jedla!
zložitosť: ľahko Kalórie: 162,74 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 3,55 g/14,41 g/5,41ObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ600 g mladých silných uhoriek 250 g jemného smotanového syra 1 malý citrón 2–3 vetvičky tymiánu soľ čerstvo mleté čierne korenieNa odoslanie:čerstvé reďkovky 1–2 malé uhorky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme na 1,5–2 hodiny do mrazničky. Mrazené uhorky vložíme do mixéra, pridáme studený smotanový syr, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Krok 2
Vyšľaháme na homogénne pyré. Vzniknutú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s tvarovanou špičkou a plníme do malých pohárov. Dochutíme korením a ozdobíme lístkami tymiánu. Zmrzlinu podávajte s reďkovkami nakrájanými na tenké plátky a uhorkami Tip na lahôdku Smotanový syr v tejto zmrzline možno nahradiť ricottou, mascarpone alebo dokonca čerstvým kozím syrom. Zmrzlina nadobudne hladšiu textúru, ak uhorky, aj tie najmenšie, ostrou lyžičkou úplne zbavíte semien.