K receptu
Po prvé, toto nie je adjika, ale iba variácie na jej tému. Po druhé, toto korenie sa pripravuje jednoducho a stredne rýchlo. Po tretie, recept je základný a chuť tohto korenia si môžete vylepšiť sami. Môžete použiť predpečený cesnak a papriku, pridať svoje obľúbené korenie a korenie (chili papričky tu fungujú obzvlášť dobre), ale vo všeobecnosti sa jedlo ukáže ako oheň! Toto ochucovadlo je dobré podávať ku grilovanému mäsu alebo rybe, alebo ho môžete jednoducho jesť s chlebom či dokonca nekvasenými vafľami.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaObčerstvenieOmáčka, dresingINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1,2 kg mäsitých paradajok, najlepšie hnedých 600 – 700 g sladkej papriky 100 g hnedého cukru 100 ml jablčného octu 120 – 140 ml rastlinného oleja bez zápachu 1,5 – 2 polievkové lyžice. l. soľ 2,5 kg silných, šťavnatých uhoriek 2 hlavy mladého cesnaku nastrúhaná kôra z polovice citróna, voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na odstránenie šupky je najlepšie paradajky blanšírovať. Spolu s farebnými paprikami (bez semien a priečok) prejdite cez mlynček na mäso.
Krok 2
Pridajte cukor, rastlinný olej a soľ. Vložte do hrnca s hrubým dnom a varte na strednom ohni za stáleho miešania 8 minút.
Krok 3
Uhorky nakrájajte na malé kocky (podľa potreby so semienkami alebo bez semien). Pridajte na panvicu. Varte ďalších 5 minút.
Krok 4
Cesnak nakrájame na plátky. Znížte teplo a podľa potreby pridajte na panvicu spolu s octom a kôrou. Zahrievajte 3-5 minút. Odstráňte z tepla, mierne ochlaďte a vložte do sterilizovaných pohárov, zrolujte a uložte na chladnom mieste.