Verrine s polentou, fetou, cherry paradajkami a olivami

K receptu

Jedného dňa ma priateľ zmiatol otázkou: „Čo jedáva potkan a čo by malo byť na stole? Úprimne povedané, každý rok ma táto otázka veľmi nezaujíma a vždy sa zameriavam na vkus mojej rodiny. Ale rozhodol som sa pozrieť na preferencie symbolu roka. Zistil som toto: „Nie je žiadnym tajomstvom, že Potkan je veľmi nenásytné zviera. Miluje takmer všetko. Gazdinky preto nebudú mať problémy s výberom zaujímavých a chutných jedál. Pri príprave novoročného menu potrebujete v prvom rade, zamerať sa na priority svojej rodiny a chute hostí Netreba však zabúdať, že dominantné zviera má svoje obľúbené jedlá, medzi ktoré patria: obilniny, teda akékoľvek obilniny a pečivo: šošovica, hrach, fazuľa. akéhokoľvek druhu s plesňou, najlepšie z hydiny: riečne a morské plody: chobotnice, kraby, morské riasy: sušené ovocie, kandizované ovocie, koláče, muffiny, perníky; atď.“ Zaujala ma časť o kaši (iný zdroj napísal, že kukuričná kaša by bola považovaná za ideálnu). Na novoročnom stole spravidla nie je miesto pre kašu. Toto nie je slávnostné jedlo, myslí si veľa ľudí. Ale ak pripravíte také verrines, potom bude potkan šťastný a rodina bude vďačná.

zložitosť: ľahko Porcie: 1ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUpolenta 1 šálka fety 150 g kyslej smotany 3 PL cherry paradajky 18-24 ks bazalka zelená 6-8 ks olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V hrnci uvarte 3 polievkové lyžice. vodu, soľ a tenkým prúdom pridávame polentu. Za intenzívneho miešania drevenou lyžicou, aby sa nevytvorili hrudky, varte do mäkka. Plech alebo plech zľahka vymastíme olivovým olejom alebo vyložíme pergamenom (ja to robím na silikónovú podložku a uhladíme tak, aby vznikla vrstva hrubá 1 cm). úplne v pohode.

Krok 2

Cherry paradajky nakrájajte na 4-6 častí, pridajte trochu soli a korenia, pridajte 2 lyžičky. olivový olej, posypte sušenou bazalkou a nechajte 10-15 minút pôsobiť. Fetu zmiešame s kyslou smotanou a vyšľaháme na hladký krém, preložíme do cukrárskeho vrecka. Lístky bazalky nakrájame na tenké pásiky. Olivy nakrájame na plátky.

Krok 3

Pripravte si priehľadné poháre na verrine. Polentu nakrájajte na kolieska s priemerom o niečo menším ako je priemer pohára. Na jeden pohár potrebujeme 2 kolieska polenty. Na dno každého pohára položte cherry paradajky a na ne hrnček polenty. Potom vytiahnite feta krém z vrecka. Posypeme bazalkou. Položte ďalšiu vrstvu olív a potom ďalší kruh polenty. Ozdobte cherry paradajkami, bazalkou a feta krémom (ak vám dôjde, môžete dozdobiť nadrobenou fetou).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik