K receptu
Veľmi chutný šalát z čerstvej zeleniny so syrom Fetaxa z Hochlandu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 317,06 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 6,20 g/26,35 g/14,56Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé paradajky 6 ks malé cibule 1 ks syr Hochland Fetaxa 2 ks listy šalátu 10 ks cukor 1 štipkaNa tankovanie:horčičný olej 4 PL sójovej omáčky biely hroznový ocot 1 PL mletého čierneho korenia 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte, osušte, nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2
Paradajky umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte na malé plátky.
Krok 3
Odstráňte semená a blany z papriky, umyte a osušte. Nakrájajte na malé kúsky.
Krok 4
Ošúpte a umyte cibuľu. Nakrájajte na stredné kúsky. Cibuľu dáme do sitka a zalejeme vriacou vodou. Nechajte vodu odtiecť a cibuľu dodatočne osušte papierovou utierkou.
Krok 5
Syr Hochland Fetaxa vyberte z nálevu a nakrájajte na malé kocky.
Krok 6
Vyberte olivy z pohára, osušte ich a nakrájajte na polovicu. Ak sú plody malé, môžete ich nechať celé.
Krok 7
V šálke kombinujte nakrájanú zeleninu, väčšinu syra a väčšinu olív, pridajte trochu soli a cukru, premiešajte.
Krok 8
Listy šalátu umyte a osušte uterákom. Rukami natrhajte na malé kúsky a položte na servírovací tanier.
Krok 9
Zeleninu z pohára položte na listy šalátu a zľahka premiešajte.
Krok 10
Na dresing zmiešajte horčičný olej, sójovú omáčku, hroznový ocot, korenie a šľahajte.
Krok 11
Šalát prelejeme dresingom a na vrch posypeme zvyšným syrom a olivami. Podávajte šalát na stôl. Priamo na stole sa môže šalát opäť miešať.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre pikantnejšiu chuť môžete do dresingu pridať nastrúhaný cesnak alebo zázvor. Milovníci pikantností môžu do šalátu pridať nadrobno nakrájané čili papričky bez semienok.
UŽITOČNÉ RADY
Na obliekanie šalátu môžete použiť akýkoľvek rastlinný olej.