K receptu
Šalát je pripravený na základe známeho „sleď pod kožuchom“. Niektoré komponenty boli vymenené. Na obliekanie šalátu som použil „provensálsku“ majonézu TM Makheev. Šalát môžeme podávať na jedno jedlo alebo po častiach.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 25 min Pridať. čas: 1 hodinaVarenieŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky 2 ks stredná mrkva 2 ks stredne veľká cvikla 2 ks konzervované ryby v nádobe s olejom 1 ks čerstvá uhorka 1 ks „provensálska“ majonéza Makheev 6 lyžíc soľ podľa chuti čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti čerstvý kôpor na ozdobu Tabuľka mier a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme. Uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vypustite vodu a ochlaďte zemiaky. Cviklu a mrkvu uvaríme v šupke. Vypustite vodu, ochlaďte zeleninu a ošúpte ju.
Krok 2
Zemiaky nakrájame na krátke tenké prúžky.
Krok 3
Mrkvu nakrájajte rovnakým spôsobom ako zemiaky.
Krok 4
Repu nakrájame na krátke tenké pásiky.
Krok 5
Uhorku umyte a osušte. Nakrájajte na malé kocky.
Krok 6
Otvorte konzervu s rybami. Vypustite olej.
Krok 7
Rozdeľte ryby na malé kúsky. Odstráňte semená.
Krok 8
Všetky zložky šalátu sú pripravené.
Krok 9
Na dno pohárov položte vrstvu cvikly, pridajte trochu soli a korenia.
Krok 10
Na repu položte vrstvu „provensálskej“ majonézy Makheev. Majonézu je možné vložiť do plastového vrecka a vytlačiť cez malý otvor alebo použiť kulinársku striekačku.
Krok 11
Položte vrstvu konzervovaných rýb.
Krok 12
Ďalej je vrstva majonézy „Provensálska“ Makheev.
Krok 13
Položte vrstvu mrkvy.
Krok 14
Na mrkve – vrstva „provensálskej“ majonézy od Makheeva.
Krok 15
Položte vrstvu zemiakov, pridajte trochu soli a korenia.
Krok 16
Na zemiaky naneste sieťku „provensálskej“ majonézy Makheev.
Krok 17
Umiestnite kocky uhorky.
Krok 18
Na uhorky dajte trochu viac „provensálskej“ majonézy.
Krok 19
Šalát je možné podávať ihneď alebo vopred pripravený vložiť do chladničky. Šalát podávajte na slávnostnom stole ozdobený kôprom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre pikantnosť môžete do majonézy pridať trochu strúhaného cesnaku alebo koreňa zázvoru.