Ako uvariť ten najchutnejší kebab počas predĺženého víkendu: garantuje šéfkuchár

Ako uvariť ten najchutnejší kebab počas predĺženého víkendu: garantuje šéfkuchár

Ako uvariť ten najchutnejší kebab počas predĺženého víkendu: garantuje šéfkuchár

Predĺžený víkend je skvelá výhovorka na grilovanie! Hovorí o tom, ako urobiť ten najchutnejší ražniči. Šéfkuchár reštaurácie Voskhod Maxim Tarusin.

Ako uvariť tú najchutnejšiu grilovačku počas predĺženého víkendu Ako uvariť tú najchutnejšiu grilovačku počas predĺženého víkendu Ako uvariť tú najchutnejšiu grilovačku počas predĺženého víkendu Ako uvariť tú najchutnejšiu grilovačku počas predĺženého víkendu

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Kebab alebo gril
  • Keď na veľkosti záleží
  • Kuracie mäso alebo ryba?
  • Ešte zavárate?
  • Kto nerobí chyby, ten je
  • Správny šišský kebab potrebuje správnu omáčku
  • Ako správne variť lula kebab

Kebab alebo gril

Medzi barbecue a kebabom nie sú veľké rozdiely. Barbecue je americký príbeh, keď sa celá rodina stretne vonku a na grile sa vyprážajú veľké kusy mäsa: zvyčajne hovädzie mäso, steaky a klobásy. Ražný kebab môžete vyprážať aj na balkóne pre dvoch: kúsky mäsa sú malé, takže je vhodné napichnúť špízy, najmä bravčové alebo kuracie. Kebab si vyprážam sám na chate aj vo svojej reštaurácii – väčšinou je to regálový alebo rolovaný kebab, keď sa panenka naklepe, natrie sa tukovým chvostíkom, nakrája sa na medailóniky a napichne sa na špízy. Šialene chutné! Milujem aj ražniči na taškentský spôsob, ktorý sa pred podávaním posype múkou, aby vytvorila chrumkavú kôrku, alebo pikantný jahňací kebab marinovaný v čiernom indickom čaji.

Keď na veľkosti záleží

Kusy na ražniči by nemali byť malé – 56 cm každý, hoci každý národ má svoje vlastné tradície krájania mäsa. Napríklad Uzbeci krájajú mäso a tuk z chvosta na 2 cm kocky a v Argentíne, naopak, navliekajú veľké kusy mäsa na malé špízy, každý po 150.200 g! Kúsky mäsa na ražni môžeme podľa veľkosti preložiť bravčovou masťou, masťou z chvosta, cibuľou alebo hubami.

Kuracie mäso alebo ryba?

Na grilovanie môžete použiť takmer akékoľvek mäso: hovädzie (plecko, krkovička, zadok), bravčové (krkovička, pliecko, chrbát), jahňacie (šunka, karé, pliecko). Veľa ľudí sa bojí použiť kuracie prsia, pretože sú suché, ale môžu sa obaliť v slanine alebo karfiole, prípadne pridať jahňací tuk. Mimochodom, kuracie mäso z obchodu robí šťavnatý kebab, ale je lepšie nepoužívať vidiecke kurča – je suché. Pre rybí kebab je vhodný jeseter, tuniak, pstruh. Menšiu rybu radšej upečte vcelku na grile – urobte si obálku z alobalu, položte kúsok masla, plátok citróna alebo paradajky, potom rybie filé na kožu alebo celé a niečo na chuť, napríklad hrozno. alebo sušené marhule. To všetko je potrebné zabaliť do fólie a umiestniť na uhlie.

Ešte zavárate?

Mäso môžete marinovať v čomkoľvek, dokonca aj v kvase. Američania napríklad používajú kolu – zmäkčuje mäso a ukazuje sa veľmi chutné. Ak sa ale rozhodnete marinovať v sýtených nápojoch, vyberte si ten bez cukru, pretože môže spôsobiť pripálenie kebabu. Na marinádu je tiež vhodné akékoľvek kyslé médium – kefír, matsoni, kyslá smotana a majonéza, ale nemám rád kyselinu, takže mäso nechám 2 hodiny, nie viac. Na marinovanie mäsa na grilovačku môžete použiť aj horčicu, chren, sójovú omáčku a na grilovanie sa hodí niečo pikantnejšie – čili omáčka, hoisin omáčka, ustricová omáčka.

Kto nerobí chyby, ten je

Hlavnou chybou, ktorú robia pri vyprážaní mäsa, je, že sa ho boja nedovariť a umiestniť ho príliš blízko k ohňu. Alebo naopak, špízy sú umiestnené príliš ďaleko od uhlíkov a mäso sa začne doslova variť. Ideálna vzdialenosť – 1012 cm, potom sa kúsky okamžite „uzatvoria“ a kebab bude šťavnatý. Je lepšie použiť brezové uhlie: horia lepšie ako osika alebo borovica. Mnohí radi grilujú na uhlí – lepšie horí, dlhšie udrží teplo a toľko nedymí. Pre vôňu môžete priamo do uhlia pridať čerešňové piliny, dubový list, bobkový list a nové korenie.

Správny šišský kebab potrebuje správnu omáčku

Najlepšie je pripraviť omáčku podľa toho, v čom bolo mäso marinované, pridať pár ďalších ingrediencií. Marinované mäso v majonéze – z majonézy, sójovej omáčky, zázvoru, sezamového oleja pripravte omáčku. Ak ste použili matsoni, pridajte doň cesnak, koriandr a paradajky. A ak ste už kebab pripravili, ale chcete pridať trochu korenia, potrite ho zázvorovou marinádou a nechajte nasiaknuť.

Prečítajte si tiež

Grilovacie omáčky

Omáčky

Grilovacie omáčky

Na grilovanie potrebujete gril, uhlie, mäso – a samozrejme omáčku! Navyše dobrá omáčka môže zachrániť aj zle pripravený kebab; Koniec koncov, ako viete, omáčka je látka, s ktorou môžete dokonca jesť piliny.

Ako správne variť lula kebab

Je to veľmi ťažké! Približný pomer je 500 g mäsa (baranie, jahňacie alebo hovädzie), 500 g tuku z chvosta alebo hovädzieho tuku a 300 g cibule (čím viac cibule, tým šťavnatejší kebab). Ak prechádzate mäsom cez mlynček na mäso, potom cez najväčšiu mriežku – osmičku a tučný chvost – cez najmenšiu. Mäso naklepeme, pridáme koreniny – ja mám najradšej koriander a rascu, ale môžete použiť aj bylinky. Cibuľu nakrájame na malé kocky, vmiešame do mletého mäsa a necháme 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Potom by sa mleté ​​mäso malo poraziť na malé kotlety a položiť na ploché a široké špízy. Smažte vo vzdialenosti 10 cm od ohňa a otočte.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #kura #bravcove #ryba #kebab #gril #barbecue #rada kucharaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik