K receptu
Chobotnica je častým hosťom ázijskej kuchyne, podobne ako iné morské plody, toto jedlo s chobotnicou pôjde na hostinu aj do sveta: ázijský šalát si môžete pripraviť na obed aj na slávnostnú hostinu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 317,34 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 22,65 g/19,82 g/13,96PraženieVečeraVečeraŠalátnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g ošúpaného filé z chobotnice 3 nakladané sladké papriky 200 g uhoriek 200 g cukety 1 stredne veľký zväzok zelenej cibule veľká hrsť slnečnicových klíčkov rastlinný olej soľNa tankovanie:1 čili paprička 3 polievkové lyžice. l. sladká čili omáčka 1 limetka 3 polievkové lyžice. l. sójová omáčka 2 lyžice. l. sezamový olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chilli nasekajte nadrobno a spojte so zvyškom ingrediencií na dresing. Miešajte.
Krok 2
Uhorku a cuketu nakrájame na tenké plátky. Zelenú cibuľku nakrájajte jemne diagonálne. Paprika – v dlhých prúžkoch. Všetky nasekané suroviny zmiešame s klíčkami a 2/3 zálievky.
Krok 3
Na vnútornej strane vrstvy chobotnice urobte zárezy v tvare siete a dužinu nakrájajte na kosoštvorce so stranou 3 cm.
Krok 4
Zahrejte panvicu s 1 polievkovou lyžicou. l. rastlinný olej, pridajte trochu soli. Pridajte chobotnicu a smažte 3-4 minúty, raz otočte.
Krok 5
Zeleninu rozdeľte na taniere, navrch poukladajte kúsky chobotnice, pokvapkajte zvyšným dresingom a podávajte.