Baklažán v paradajkovej omáčke

K receptu

Podávame s jahňacinou. Namiesto čerstvých paradajok si môžete vziať konzervované – nakrájané vo vlastnej šťave.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 45 minRúraPečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE4 stredné baklažány 5–7 stredných paradajok 2 stredné cibule 3–5 strúčikov cesnaku 1 veľký zväzok petržlenovej vňate alebo koriandra olivového oleja 1 polievková lyžica. l. sladká mletá paprika soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 220°C. Baklažány nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny a potom priečne na kúsky hrubé 2–3 cm.

Krok 2

Ošúpeme a nakrájame kolieska cibule na štvrtiny. Zeleninu a ošúpaný cesnak nakrájame nadrobno.

Krok 3

Zmiešajte cibuľu a baklažány v miske, pridajte soľ a korenie, pridajte olej a premiešajte. Zeleninu položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry na 20 minút.

Krok 4

Paradajky s cesnakom a bylinkami dáme do hrnca, osolíme, privedieme do varu a na miernom ohni povaríme 5 minút.

Krok 5

Opečenú zeleninu dáme do hrnca s paradajkovou zmesou, pridáme papriku, soľ a korenie, premiešame, prikryjeme a dusíme 15–20 minút. Podávajte horúce alebo studené.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik