Brusnicový džem s jablkami na zimu

Brusnicový džem s jablkami na zimu

Jablkový a brusnicový džem K receptu

Recept na výrobu brusnicového a jablkového džemu na zimu, ktorý navrhujeme nižšie, je vhodný aj pre akékoľvek iné ovocie a bobule. Tu sú dôležité nielen samotné akcie, ale aj ich postupnosť. Ak urobíte všetko správne, dostanete džem s čírym sirupom a celé ovocie. A čo je najdôležitejšie – nespěchejte! 2–3 hodiny uvedené v recepte medzi „zasadnutiami“ varenia brusníc s jablkami v sirupe sú skutočne dôležité: počas tejto doby sú plody namočené v sirupe, čo im umožňuje zachovať si tvar neskôr, keď sú uvarené. Otestujte si náš recept v praxi a presvedčte sa, že naozaj funguje skvele!

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 7 hodínVarenieKonzervovanieruská kuchyňaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUrafinovaný cukor – 1 kg pitnej vody – 125 ml brusnice – 1 kg zelených jabĺk – 2–3 ks šťavy z 1/2 citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte sirup na brusnicový džem. Za týmto účelom vložte rafinovaný cukor do smaltovanej misky, pridajte pitnú vodu a za stáleho miešania priveďte do varu na vysokej teplote.

Krok 2

Akonáhle džemový sirup zovrie, prestaňte miešať a varte, pričom nádobou pravidelne potriasajte a nenechajte cukor skaramelizovať, kým nebude chutiť ako hustá niť. Odoberte penu.

Krok 3

Roztrieďte brusnice a vložte ich do veľkej misy. Naplňte ju studenou vodou a opláchnite bobule. Potom sceďte v cedníku a položte na papierové obrúsky, aby sa brusnice vysušili.

Krok 4

Jablká na džem umyjeme a nakrájame na polovice. Odstráňte jadro so semenami. Potom jablkovú dužinu ošúpeme a nakrájame na plátky. Potrieme ich citrónovou šťavou.

Krok 5

Do sirupu nalejte brusnice a plátky jabĺk a jemne ich zatlačte drevenou lyžicou. Oheň treba zvýšiť, aby sa džem čo najrýchlejšie uvaril.

Krok 6

Vyberte nádobu zo sporáka a nechajte 2-3 hodiny. Džem dáme späť na oheň a opäť privedieme do varu. Necháme vychladnúť (2-3 hodiny). Potom varte, často zbierajte penu a vyhýbajte sa pripáleniu.

Krok 7

Skontrolujte pripravenosť džemu. Lyžičkou naberte trochu sirupu a dajte ho na studený plochý tanierik. Ak sa neroztečie, džem je hotový. Nechajte vychladnúť, vložte do čistých pohárov a prikryte plastovými viečkami.

UŽITOČNÉ RADY

Pamätajte, že brusnicový džem s jablkami by ste mali nechať úplne vychladnúť a až potom ho dať do pohárov. Ak sa ponáhľate, kondenzát, ktorý sa hromadí pod vekom, môže mať škodlivý vplyv na skladovanie obrobku.

MIMOchodom

Čo je to za test „hrubej nite“, ktorý spomíname v recepte na brusnicový džem s jablkami? Je to veľmi jednoduché! Tento výraz znamená, že keď do sirupu ponoríte lyžicu a zdvihnete ju, nevyleje sa, ale steká viskóznym hustým prúdom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik