Čerešne plnené tuniakom a parmezánom

K receptu

Moja obľúbená talianska kuchyňa! Svetlé, aromatické, nekomplikované, uspokojujúce, zdravé.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 min Pridať. čas: 20 minBlenderRúraPečenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍcherry paradajky 20 ks parmezán 3 PL bazalka petržlenová strúhanka 3 PL soľ biele korenie 50 ml olivový olej konzervovaný tuniak v oleji 1 ks talianske bylinky cesnak 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z cherry paradajok odrežeme klobúčiky a odložíme bokom. Kávovou lyžičkou vyberte dužinu a uložte ju do samostatnej misky.

Krok 2

Dužinu osolíme, okoreníme, pridáme víno, 1 ČL olivového oleja a rozdrvíme ponorným mixérom.

Krok 3

Nakrájajte zeleninu (množstvo a druh zeleniny podľa vašej chuti) a vložte do pohára mixéra. Pridáme tuniaka v oleji, nasekaný cesnak, 2 lyžice strúhaného parmezánu, strúhanku, soľ a korenie. Zmes rozdrvte ponorným mixérom.

Krok 4

Touto zmesou naplňte paradajky. Na dno formy nalejeme pripravenú omáčku s vínom, cherry paradajky poukladáme tesne k sebe

Krok 5

Cherry paradajky prikryte pokrievkami, posypte parmezánom a navrch pokvapkajte olivovým olejom.

Krok 6

Pečieme 15-20 minút pri teplote 180-190 °C.

Krok 7

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cestoviny dáme do misy, prelejeme omáčkou a pridáme upečené cherry paradajky.

Krok 8

Snažte sa nepresoliť, samotná hmota v paradajkách obsahuje soľ (tuniak, slaný syr), počítajte s tým.

UŽITOČNÉ RADY

Ak je v cherry paradajkách málo dužiny alebo sú veľmi vodnaté, pri príprave omáčky môžete pridať hotovú passatu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik