K receptu
Moja obľúbená talianska kuchyňa! Svetlé, aromatické, nekomplikované, uspokojujúce, zdravé.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 min Pridať. čas: 20 minBlenderRúraPečenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍcherry paradajky 20 ks parmezán 3 PL bazalka petržlenová strúhanka 3 PL soľ biele korenie 50 ml olivový olej konzervovaný tuniak v oleji 1 ks talianske bylinky cesnak 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z cherry paradajok odrežeme klobúčiky a odložíme bokom. Kávovou lyžičkou vyberte dužinu a uložte ju do samostatnej misky.
Krok 2
Dužinu osolíme, okoreníme, pridáme víno, 1 ČL olivového oleja a rozdrvíme ponorným mixérom.
Krok 3
Nakrájajte zeleninu (množstvo a druh zeleniny podľa vašej chuti) a vložte do pohára mixéra. Pridáme tuniaka v oleji, nasekaný cesnak, 2 lyžice strúhaného parmezánu, strúhanku, soľ a korenie. Zmes rozdrvte ponorným mixérom.
Krok 4
Touto zmesou naplňte paradajky. Na dno formy nalejeme pripravenú omáčku s vínom, cherry paradajky poukladáme tesne k sebe
Krok 5
Cherry paradajky prikryte pokrievkami, posypte parmezánom a navrch pokvapkajte olivovým olejom.
Krok 6
Pečieme 15-20 minút pri teplote 180-190 °C.
Krok 7
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cestoviny dáme do misy, prelejeme omáčkou a pridáme upečené cherry paradajky.
Krok 8
Snažte sa nepresoliť, samotná hmota v paradajkách obsahuje soľ (tuniak, slaný syr), počítajte s tým.
UŽITOČNÉ RADY
Ak je v cherry paradajkách málo dužiny alebo sú veľmi vodnaté, pri príprave omáčky môžete pridať hotovú passatu.