K receptu
Jedlo podobné klasickému anglickému fish and chips (fish and chips). Jemný filet zo šťuka harmonicky spája chuť s jemne slanou uhorkou, ktorá dodáva pokrmu ruskú chuť. Ľahko sa pripravuje, s jasnou chuťou, šťuka s uhorkou bude vhodná na každom sviatočnom stole.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minVyprážanéAnglická kuchyňaHlavný chodVegetariánstvonarodeninyNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUfilet zo šťuka – 80 g hranolky a panko sušienky na obaľovanie – 70 g domáca kôprová majonéza – 40 g uhorka solená – 60 g zelený prášok – 2 g semienka feniklu – 2 g soľ – 2 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filet zo šťuka namáčame v tempura cestíčku a obalíme v panko strúhanke s hranolkami a feniklovými semienkami. Potom hlboko smažte, kým nie sú hotové.
Krok 2
Podávame s domácou kôprovou majonézou a jemne osolenou uhorkou. Ozdobte práškovou zeleňou.
MIMOchodom
Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, šéfkuchár gastrobaru „Nikam nejdeme“.