Čo robiť so zvyškom veľkonočného koláča: 7 dobrých nápadov

Čo robiť so zvyškom veľkonočného koláča: 7 dobrých nápadov

Čo robiť so zvyškom veľkonočného koláča: 7 dobrých nápadov

Len málokto má silu zvládnuť veľkonočné darčeky na jedno posedenie. Tu je 7 nápadov, čo so sušeným veľkonočným koláčom, aby ani omrvinka nevyšla nazmar.

Čo robiť so zvyškom koláča

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Superkrekry
  • Sladké dieťa
  • Rýchle raňajky
  • Úžasné krutóny
  • Vzduchový kastról
  • Najjemnejší puding
  • Tortová kôra

1. Super krekry

Cesto na veľkonočný koláč je báseň: je tam maslo, vajcia, hrozienka a kandizované ovocie. Nie je prekvapujúce, že krekry z neho budú kráľovské. Hlavné je nepripáliť ich v rúre, pretože okrem múky sa do veľkonočného koláča primiešava aj veľa vecí.

Koláč nakrájajte na plátky hrubé 56 cm (nerobte to príliš malé, inak tam bude viac omrviniek ako celých krekrov). Rúru predhrejeme na 100°C, vložíme do nej plech s nasekaným veľkonočným koláčom a ihneď vypneme. Čas potrebný na vychladnutie rúry je dostatočný na to, aby kúsky vyschli. A nemusíte sledovať každú minútu, aby ste sa uistili, že krekry neprihoreli. Je lepšie skladovať sušienky vo vzduchotesnej nádobe (napríklad v nádobe na sušienky alebo voľne ložené výrobky). Podávajte k čaju, káve alebo si k nim pripravte rôzne dezerty (viac o tom nižšie).

Ak sa koláč rozpadne, nie je problém. Niektoré sa použijú na krekry, niektoré sa nepoužijú ako polevy.
Ak sa koláč rozpadne, nie je problém. Niektoré sa použijú na krekry, niektoré sa nepoužijú ako polevy.

2. Sladké dieťa

Ak sa koláč rozpadá a nie je nakrájaný, tiež to nie je problém. Omrvinky vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie (uľahčíme ich neskoršiemu zberu), vložíme do rúry a sušíme ako krekry, o ktorých sme hovorili vyššie. Po vychladnutí pomelieme mačkadlom. Je výbornou sladkou polevou na koláče a pečivo, napríklad na domáce zemiaky. Touto strúhankou môžete posypať ovocný šalát alebo použiť ako posýpku na vyprážanie.

3. Rýchle raňajky

Usušený koláč nalámte na kúsky (alebo z neho použite krekry), večer zalejte mliekom, jogurtom alebo kyslou smotanou a nechajte cez noc v chladničke. Zostáva už len vložiť toto lahodné jedlo do misiek a ozdobiť čímkoľvek: čerstvým alebo rozmrazeným bobuľovým ovocím, džemom, müsli, kokosovými lupienkami, orechmi, nalámanými kozími tvarohovými koláčmi alebo marshmallow. Prečo neosláviť skoro ráno!

Rýchle a krásne raňajky s veľkonočnými koláčikmi
Rýchle a krásne raňajky s veľkonočnými koláčikmi

4. Nádherné krutóny

Recept sa v skutočnosti príliš nelíši od bežných krutónov: kúsky veľkonočného koláča (alebo rovnaké krutóny) namočte do zmesi mlieka a vajec, posypte cukrom a opečte na masle z oboch strán do zlatista. Brilantné s marmeládou, džemom alebo čerstvým krájaným ovocím a šľahačkou.

5. Nafúknutý kastról

Ak ste dostali veľa veľkonočných koláčov a krekry z nich sa vám zdržujú v kuchyni, doprajte si túto zapekačku častejšie. Vezmite mäkký, homogénny tvaroh (môžete ho zriediť bohatou kyslou smotanou v pomere 1: 1, potom bude kastról jemnejší), vmiešajte kúsky ovocia alebo bobúľ. Potom vložte vrstvy veľkonočných koláčikov a tvarohovej zmesi do vymastenej formy. Celá štruktúra môže byť posypaná omrvinkami z toho istého veľkonočného koláča a vložená do rúry predhriatej na 180 ° C na 20 minút.

6. Najjemnejší puding

Okamžitý sviatočný dezert. 200 g sušienok potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom a v jednej vrstve uložíme do zapekacej misy. Zmiešame 300 ml hustej smotany, 3 vajcia, 80 g cukru, štipku škorice a vyšľaháme mixérom. Zmesou polejeme veľkonočnú tortovú vrstvu, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, pričom pod ňu dáme nádobu s vodou. V 20Za 25 minút budete mať to najjemnejšie suflé, ktoré sa s kopčekom zmrzliny stane absolútne neodolateľným.

Veľkonočný koláčový puding - instantný dezert
Veľkonočný koláčový puding – instantný dezert

7. Tortová kôra

Tento recept zvládnu aj tí, ktorí sa cestom nikdy nezaoberali. Zmiešajte 150 g veľkonočných omrviniek (sušienky sa dajú použiť aj mletím v mixéri) so 100 g zmäknutého masla. Vložíme do zapekacej misy, zarovnáme a na 10 vložíme do rúry vyhriatej na 180°C12 minút. Túto kôru môžete použiť na tvarohový koláč, tvarohový koláč alebo akýkoľvek koláč s jemným krémom. Najzákladnejším riešením je pokryť tortu šľahačkou a položiť na ňu vrstvu čerstvých bobúľ. Luxusne!

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #šetrná gazdinka #Veľká noc #Veľká nocSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik