Domáce paradajkové chutney

Domáce paradajkové chutney

Domáce paradajkové chutney K receptu

Pikantná chutney omáčka je univerzálnym dochucovadlom akéhokoľvek mäsa, zeleniny či ryže. a pripraviť si ho doma nie je vôbec náročné.

zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 40 minVarenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ800 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 3 červené čili papričky 3 cm koreň čerstvého zázvoru 3 polievkové lyžice. l. med 1 lyžička nejodizovaná morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte semená a stonky z čili. Nakrájajte na stredne veľké kúsky ľubovoľného tvaru, vložte do hrnca, posypte soľou. Pridajte paradajky so šťavou.

Krok 2

Zázvor ošúpeme, pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 5 mm a potom nakrájame na kocky so stranou 5 mm. Pridajte k paradajkám a čili. Umiestnite panvicu na vysokú teplotu. Miešajte, priveďte do varu, znížte teplotu na strednú úroveň a varte 20 minút.

Krok 3

Pridajte med, premiešajte a varte za stáleho miešania, kým nezhustne, asi 5 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik