Domáce paradajkové chutney
K receptu
Pikantná chutney omáčka je univerzálnym dochucovadlom akéhokoľvek mäsa, zeleniny či ryže. a pripraviť si ho doma nie je vôbec náročné.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 40 minVarenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ800 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 3 červené čili papričky 3 cm koreň čerstvého zázvoru 3 polievkové lyžice. l. med 1 lyžička nejodizovaná morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte semená a stonky z čili. Nakrájajte na stredne veľké kúsky ľubovoľného tvaru, vložte do hrnca, posypte soľou. Pridajte paradajky so šťavou.
Krok 2
Zázvor ošúpeme, pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 5 mm a potom nakrájame na kocky so stranou 5 mm. Pridajte k paradajkám a čili. Umiestnite panvicu na vysokú teplotu. Miešajte, priveďte do varu, znížte teplotu na strednú úroveň a varte 20 minút.
Krok 3
Pridajte med, premiešajte a varte za stáleho miešania, kým nezhustne, asi 5 minút.