Domáci baklažánový kaviár na zimu

Domáci baklažánový kaviár na zimu

Domáci baklažánový kaviár na zimu K receptu

Keď sa povie domáci baklažánový kaviár na zimu, hneď si predstavíme jeho nenapodobiteľnú korenistú chuť. Ani jeden, ani ten najlepší z obchodu nebude taký! Okrem toho musíte súhlasiť s tým, že kaviár z baklažánu nie je len jedlo: je to symbol určitej „triedy“ ženy v domácnosti, pretože príprava tohto predjedla vyžaduje schopnosť správne blanšírovať paradajky, piecť zeleninu a sterilizovať zaváracie poháre. Vo všeobecnosti je na čo byť hrdý! A domáci baklažánový kaviár pomôže v zime vyriešiť večnú otázku, akú špeciálnu vec podávať s obvyklým mäsom, hydinou alebo zemiakmi. Otvorte nádobu, nalejte obsah do šalátovej misy a užívajte si!

zložitosť: priemer Kalórie: 897,17 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 35,13 g/23,45 g/136,34PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg baklažánov 4 veľké veľmi zrelé paradajky 2 malé sladké cibule 4 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok petržlenovej vňate 80 ml jablčného octu nerafinovaný slnečnicový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kaviár pripravíte tak, že baklažány na niekoľkých miestach napichnete ostrým nožom a pečiete v rúre predhriatej na 180–200 °C do mäkka, asi 30 minút.

Krok 2

Opatrne vyberte baklažány na kaviár z rúry. Necháme ich mierne vychladnúť, každý baklažán ošúpeme a nožom najemno nasekáme.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak prelisujeme, ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať zbavíme stopiek (nebudú potrebné) a lístky nasekáme nadrobno.

Krok 4

Paradajky vložte na 1 minútu do vriacej vody, potom opláchnite studenou vodou a opatrne ošúpte šupku. Dužinu spolu s jadrovníkom nakrájame na malé kocky.

Krok 5

Vmiešame nasekané baklažány, cibuľu, cesnak a paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a dochutíme octom, soľou, korením a olejom podľa chuti.

Krok 6

Výslednú zmes rozdeľte do sterilizovaných pohárov, položte poháre na mriežku do hrnca. Naplňte vodou až po vešiaky, priveďte do varu, pasterizujte 40 minút. Zrolujte poháre baklažánového kaviáru. Skladujte domáce potraviny na zimu.

UŽITOČNÉ RADY

Naša verzia baklažánového kaviáru je vyrobená zo surovej cibule a blanšírovaných paradajok. Ak si však želáte, môžete túto zeleninu najskôr zľahka opražiť 5 minút.

MIMOchodom

Domáci baklažánový kaviár môže byť ešte aromatickejší a pikantnejší pridaním trochy mletého koriandra alebo rasce, sušenej bazalky alebo oregana.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik