K receptu
Dzhadzhik – studená polievka s uhorkami a kyslým mliekom. Skôr než príde chladné počasie a jeseň sa zdrží na cestách, skúste si ju uvariť namiesto okrošky.
zložitosť: ľahko Porcie: 4Žiadna tepelná úpravaTurecká kuchyňaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé čerstvé uhorky – 320 g cesnak – 8 g matsoni 1,5 % – 1 lm čerstvej mäty – 12 g sušenej mäty – 8 g papriky – 4 g olivového oleja – 20 g soli – 4 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky po ošúpaní nakrájame na prúžky.
Krok 2
Cesnak a čerstvú mätu nasekáme nadrobno. Pridajte matsoni a soľ, potom premiešajte.
Krok 3
Všetko položte na tanier. Ozdobte čerstvou mätou, sušenou mätou a paprikou.
MIMOchodom
Recept poskytol Dmitry Shakaryan, šéfkuchár reštaurácie Coffeemania, Soči.