K receptu
Pre tých, ktorí veria, že nie je nič horšie ako rybie rezne. Našiel sa kompromis – fishburger. Ako hamburger, ale s rybacou karbonátkou. Tak sa rozhodli. A pripravili to. A potom zjedli aj posledné omrvinky. Teraz s rybacími kotletami existuje len láska a vzájomné porozumenie.
zložitosť: priemer Kalórie: 612,98 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 53,13 g/18,24 g/61,20Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIEchum filet z lososa 350 g hamburgerové žemle 2 ks vajce 1 ks Panko krekry 60 g dijonská horčica 20 g uhorky 80 ks uhoriek 1-2 ks prírodný jogurt 1 balenie rukola 30 gcrop 1-2 vetvičky cesnaku 2 strúčiky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Filet nakrájajte na kúsky. Vložte rybu do misky mixéra. Jeden strúčik cesnaku nasekáme nadrobno. Pridáme vajíčko, Panko strúhanku, horčicu, cesnak. Soľ a korenie. Pomelieme, ale nie na pyré, necháme malé kúsky rýb. Ak nemáte mixér, filé jemne nasekajte nožom a všetky ingrediencie skombinujte v hlbokej miske. Dôkladne premiešame.
Krok 2
Zahrejte panvicu s kvapkou rastlinného oleja. Vytvarujte 2 kotlety. Veľkosť odrezkov by mala byť o niečo väčšia ako žemľa. Najlepšie je umiestniť ich na panvicu a zarovnať ich lyžicou, čím zväčšíte priemer. V strede urobte dieru, aby sa kotleta nezdvíhala. Rezne opekáme na miernom ohni z každej strany 2-3 minúty. Prikryjeme pokrievkou a varíme ešte 1 minútu. Odstráňte z tepla. Nechajte vylúhovať ďalšie 3-4 minúty.
Krok 3
Pripravte omáčku. Zvyšný strúčik cesnaku nasekáme nadrobno. Polovicu čerstvých uhoriek nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešajte uhorku, kôpor, cesnak a jogurt v miske. Miešajte do hladka.
Krok 4
Žemľu prekrojíme priečne na dve polovice. Žemle zohrejte v rúre 2-3 minúty. pri teplote 200 °C. Zvyšné čerstvé uhorky nakrájajte na plátky. Nakrájajte aj uhorky na plátky. Zostavte burger. Na žemľu poukladáme časť omáčky, rukolu, rezeň, ďalšiu časť omáčky, plátky čerstvých uhoriek a uhorky. Prikryjeme druhou polovicou žemle. Ihneď podávajte.