K receptu
Moja obľúbená polievka je gazpacho. Skúšal som rôzne možnosti, ale táto ma zaujala prezentáciou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 415,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 15 min Použité: 18,00 g/25,00 g/33,00BlenderŽiadna tepelná úpravaChladeniešpanielska kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEzrelé paradajky 3 ks červená šalátová cibuľa 0,5 ks paradajková šťava 3 ks balzamikový ocot 2 polievkové lyžice. 1 ks koriandr 0,5 zväzku krabie mäso (bal.) 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte uhorky, ošúpte papriku. Paradajky narežeme v strede do tvaru kríža, oparíme vriacou vodou a zbavíme šupky, nakrájame a zbavíme semienok. Nakrájajte červenú šalátovú cibuľu a pomocou lisu vytlačte cesnak.
Krok 2
Všetku pripravenú zeleninu nakrájajte na kúsky. nakrájajte koriandr. Zeleninu vložte do misky mixéra, nalejte do nej trochu paradajkovej šťavy a rozmixujte, kým nezhustne.
Krok 3
Pridajte ešte paradajkovú šťavu, olivový olej a soľ podľa chuti. Všetko znova rozšľahajte mixérom. Hrúbku polievky je možné upraviť podľa vašich predstáv.
Krok 4
Nalejte balzamikový ocot a premiešajte. Gazpacho vložte na 2-3 hodiny do chladničky.
Krok 5
Keď gazpacho vychladne a vylúhuje, nalejeme ho do pohárov. Na pohár na víno položte hlboký tanier a prudko ho otočte. Krabie mäso natrháme na tanier okolo pohára. Na ozdobu pridajte vetvičku bazalky. Ak chcete polievku jesť, jednoducho zdvihnite pohár a zamiešajte lyžičkou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Polievku treba nechať vylúhovať, aby sa všetky ingrediencie v nej spriatelili a chuť pokrmu sa lepšie rozvinula.
UŽITOČNÉ RADY
Precvičte si otáčanie pohárov na vodu nad umývadlom.